Yurttaş şehir hastanesine gitmek istemiyor
Ankara’nın şehir merkezindeki devlet hastanelerinin kapatılarak Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınmasının ardından, merkezde açık kalan üniversite hastaneleri ile Dışkapı Hastanesi ve Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nin hasta yükünde yüzde 30-50 oranında artış yaşandı. Bilkent Şehir Hastanesi’nin şehir merkezine uzaklığı ve eksikleri nedeniyle yurttaşlar tarafından tercih edilmediği belirtiliyor.
Sena YaşarHastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kapatılan 13 devlet hastanesinin şehir hastanesi bünyesinde çalışmaya başlamasıyla, şehir merkezinde bulunan Gazi Üniversitesi Hastanesi, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ile devlet hastaneleri olan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çalışma yükünde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30-50 arasında artış olduğu belirlendi.
Hasta sayısı az
Kaynaklardan, Bilkent Şehir Hastanesi’nin günlük poliklinik sayısının 9-10 bin civarında “beklenenin altında” kaldığı öğrenilirken, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ayaktan hasta sayısının 2018 yılının haziran-temmuz ayı sayılarından 3 bin-3 bin 500 kadar, yüzde 30 daha fazla olduğu bilgisi verildi. Bilkent Şehir Hastanesi’nde bazı hastane kulelerinin (genel hastane, kalp-damar, onkoloji vb.) “açılmış” olmasına karşın ameliyathane ve görüntüleme merkezlerinin henüz açılmamasının hastaları çileden çıkardığı, ameliyathane eksikliklerinden dolayı da şehir merkezlerindeki hastaneleri tercih ettikleri belirtildi.