Yunanistan'da 6.1'in artçısı 5.7 oldu

Yunanistan'ın batısında Akdeniz açıklarında Richter ölçeğine göre 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından 5.7 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

AA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 03.08'de Yunanistan'nın batısında yerin 15.89 kilometre derinliğinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.04'te ise, Yunanistan'ın iç kesimlerinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Yunanistan'ın Kefalonya adasını geçen hafta sallayan depremin ardından 5,7 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Atina Yer Bilimleri Enstitüsü saat 05:08'de kaydedilen depremin merkez üssünün İyon denizindeki Kefalonya adasının Argostoli kentinin 12 kilometre kuzeybatısı olduğunu bildirdi. Enstitü, saat 05:16'da ise 4,5 büyüklüğünde bir başka sarsıntı meydana geldiğini kaydetti.

Yunan medyası, depremde 10 kişinin hafif yaralandığını, birçok evin ise hasar gördüğünü duyurdu.

Kefalonya Adası Belediye Başkan Yardımcısı Evangelos Kekkatos, teknisyenler tarafından gerekli kontrollerin yapılması için adadaki okulların çarşamba gününe kadar kapalı kalacağını açıkladı.