Yedi aylık hamile kadın ve eşi soba kurbanı

Samsun'da sobadan sızan karbon monoksit gazından 7 aylık hamile, 26 yaşındaki Songül Hoşgün ile eşi, 28 yaşındaki Aşkın Hoşgün öldü. Çiftin iki çocuğu koma halinde hastaneye kaldırıldı.

cumhuriyet.com.tr

Olay, dün akşam İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Koltuk döşeme ustası Aşkın Hoşgün, 7 aylık hamile eşi Songül Hoşgün, çocukları 3 yaşındaki Ecrin ve 1.5 yaşındaki Siraç ile birlikte sobanın yandığı odada uykuya daldı. Yaklaşık 2 saat sonra gece yarısı aynı sokakta oturan akrabaları telefonla arayarak çifte ulaşmaya çalıştı. Ancak telefonların cevap vermedi. Bunun üzerine 4 yıllık evli Hoşgün çiftinin kiracı olarak oturdukları daireye gelen yakınları kapıyı kırıp içeriye girdi. Odayı havalandırmak için pencereleri açan yakınları ardından polisi ve 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Aşkın Hoşgün'ün olay yerinde öldüğü tespit edilirken anne ve 2 çocuğu Kadın ve Doğum hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Ecrin ve Siraç yoğun bakım ünitesine alındı. Songül Hoşgün yapılan tüm müdahalelere rağmen karnındaki bebeğiyle birlikte kurtarılamadı.

2 KARDEŞ GATA'YA SEVK EDİLDİ

Anne ve babasını sobadan sızan karbonmonoksit gazından dolayı kaybeden ve kendileri de komalık olan Ecrin ile Siraç hayati tehlikelerinin bulunması üzerine ambulansla Ankara'ya gönderildi. Olaydan sonra dün akşam Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen 2 kardeşin hayati tehlikelerinin devam etmesi üzerine doktorlar, daha donanımlı olan GATA'ya sevk etme kararı aldı. Bunun üzerine iki kardeş özel donadımlı ambulansla Ankara'ya götürüldü. Diğer taraftan anne Songül Hoşgün'ün karnında ölen erkek bebeği de yapılan operasyonla alındı. Aşkın Hoşgün'ün ağabeyi olan Tarık Hoşgün, kardeşinin ve eşinin ölümünden devleti sorumlu tuttu. Kardeşinin yeni işe başladığını söyleyen Tarık Hoşgün, "Eşim telefonla aradı. Cevap vermediler. Israrla aradı. Yine cevap vermeyince eve gittik kapıyı kırıp içeriye girdik. Gittiğimizde kardeşim ve eşi ölmüştü. Çocukları kurtardık. Ecrin'e suni tenefüs yaptım. Kendinde değildi. Devletin yardım olarak verdiği kömürlerden kullanıyorlardı. Bu aile o yüzden yok oldu. Kömürün incelenmesini istiyoruz" diye konuştu.