Yaşam Durakları için Sanatla el ele

Yaşlı sağlığı ve geriatri konularında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapan Türk Geriatri Vakfı, Galeri Mabeyn’in desteğini alarak “Yaşam Durakları “resim sergisi ile ilk sanat projesini gerçekleştiriyor.

cumhuriyet.com.tr

Hızla yaşlanan Türkiye’de bilinçli yaş almanın önemini vurgulayan Vakıf, tasarladığı bu proje ile aktif teknolojiye adapte olmuş yeni bir anlayış geliştirmeyi ve toplumsal üretkenliği arttırarak yaş almış kişileri hayatın içine daha fazla dâhil etmeyi hedefliyor.
Projeye sanatçılar; Ardan Özmenoğlu, Ahu Akgün,,Ahmet Oran, Balkan Naci İslimyeli, Bubi, Ergin İnan, Ertuğrul Ateş, Fevzi Karakoç, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Gizem Enuysal, Hülya Vurnal İkizgül, Hüsamettin Koçan, Kader Genç, Metin Güçlü, Nazan Erkmen, Nesli Türk, Şahin Paksoy ve Resul Aytemur farklı tema ve türdeki eserleriyle destek veriyor.

Galeri Mabeyn’de 28 Şubat saat: 19:00’da açılacak sergiden elde edilecek gelir, hedeflenen özel mekanların oluşmasında kullanılacak.
Sergi, 10 Mart’a dek Galeri Mabeyn’de izlenebilecek.

Sanatçılar bu imece için şunları dile getirdiler;

Hüsamettin Koçan

Günümüzde modern işleyiş hemen her şeyi ya resmi kurumlar ya da ticari yollarla çözmektedir. Bu iki yapının dikkati dışında kalan insanlık için çok önemli alanlar var. Bu alanlar çok önemlidir. İnsanı en zayıf ve en yalnızken sahiplenir. Bu girişimle sanat gibi ön yargısızdır. Geriatri ve Alzheimer Vakfı böylesi işe girişti. Herkesin önüne çıkacak bir soruna çözüm arıyor. Bu girişimin bir parçası olmak beni onurlandırır…

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Fevzi Karakoç

TürkGeriatri Vakfı’nın insanlar arasında geriatrinin tanıtılması ve daha bilinçli bir yaşam biçimi oluşturmaları için sanatın da önemi vurgulanaraksergi ile duyurulmasında emeği geçen herkese teşekkürler ederim.

Ahu Akgün

Üretmenin birikimlerle paralelliği yadsınamaz. Hayat boyu edindiğimiz tecrübeler aktarma biçimlerimize tema oluşturur. Yapabilirlik, beden sağlığımızın el verdiği ölçüde şekillenir. Hangi alanda üretim yapıyorsak yapalım ihtiyaç duyduğumuz bedensel güç ortaktır.
28 yaşındayım ve 82 yaşıma gelebilirsem eğer, aynı bedensel güç ile üretmem imkansız görünse de ileride yapabileceklerimi bugünkü yaşam tarzım belirleyecektir. "Sanat"ın anımızı olduğu kadar geleceğimizi de iyileştirdiği bilincini aşılayan bu projeyi düşünen ve geliştiren ve yolun çok başındaki bizleri usta isimlerle bir araya getiren Türk Geriatri ve Alzheimer Vakfına teşekkür ederim.