"Yasak bizim gençlere söker mi?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat mitinginde, 'CHP iktidara gelirse sosyal yardımların kesileceği' iddialarına yanıt verdi, "Yardımları iki katına çıkaracağız" dedi.

cumhuriyet.com.tr

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki seçim mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, kesileceği iddia edilen sosyal yardımların CHP iktidar olursa tam tersine artacağı vaadinde bulundu.

"Ya Allah aşkına devleti kuran bir parti devleti yönetmez mi? Devleti kurduk biz. Kuva-i Milliye'den geliyoruz. Ülkeyi onların yönettiği gibi yönetmeyeceğiz. Çünkü biz hırsızlık yapmayacağız, biz kul hakkı yemeyeceğiz, biz yolsuzluk yapmayacağız, yolsuzluk yapanın burnundan fitil fitil getireceğiz; hiç kimse endişe etmesin. Bir de diyorlar ki; 'CHP iktidara gelirse yardımlar kesilecek.' Sanki ceplerinden yardım yapıyorlar. Yardım devletin bütçesinden yapılıyor. Ayrıca biz yardımları neden keselim? Tam tersi onların verdiği yardımı iki katına çıkartacağız. Çünkü 247 katrilyonu geri alacağım."

"Yasak bizim gençlere söker mi?"

Yozgat'tan sonra Kayseri'ye geçen Kılıçdaroğlu, Twitter'a erişim engeli konulmasını da eleştirdi ve yasakların gençler tarafından kabul görmediğini ifade etti.

Ülkenin zor şartlar altında kurulduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi size başçalan yasak getirmek istiyor. Twitter yasağı, Facebook yasağı. Yasak bizim gençlere söker mi? Yasak Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlerine söker mi? Elbette sökmez. Çünkü biz bu ülkeyi dişimizle, tırnağımızla kurduk. Biz bu ülkeyi kurarken Çanakkale'yi unutmadık. Maraş'ı, Antep'i, Afyon'u unutmadık. Hepsini biliyoruz. Kan ve gözyaşı içerisinde kurduk bu ülkeyi. İki kişi gelecek, dikta rejimi kuracak, Türkiye'yi yönetmeye kalkacak. Buna izin verecek miyiz? Elbette izin vermeyeceğiz."

"Allah'ın kelamıyla alay edilir mi?"

Dinin siyaset için istismar edilmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaoğlu, şunları kaydetti:

"Güzel dinimizi, barış dini İslamiyet'i siyasete alet eden bu adam, Egemen Bağış, duydunuz değil mi? Allah'ın kelamıyla alay edilir mi? Kayseri'nin vicdanına sesleniyorum. Kayseri'nin düzgün insanlarının vicdanına sesleniyorum. Eğer bizim kitabımızla bir insan alay ederse ona bu ülkede yer olmaması lazım. Allah'ın kelamıyla 'Bakara mı makara mı' diye dalga geçiyor. 'Her cuma' diyor 'Google'dan bir ayet indiriyorum onu sallıyorum' diyor. Kayseri'nin vicdanına sesleniyorum. Eğer böyle bir şeyi CHP'li ilçe başkanı yapsaydı vallahi bu ülkede kıyamet kopardı. O zaman bir şey yapacağız, Ayın 30'unda sandığa gideceğiz; ayetlerimizle, kitabımızla dalga geçenlere hesabını soracak mıyız? Hesabını soracak mıyız? Ben buna inanıyorum. Yürekten inanıyorum. Çünkü ben bu milletin irfanına güveniyorum. Çünkü ben bu milletin vatan sevgisine güveniyorum. Çünkü ben bu milletin imanına güveniyorum."

'Başbakan olarak dönmek'

Kılıçdaroğlu, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine ikinci kez geldiğini söyleyerek, "İnşallah, Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle, inşallah bir daha ki sefere başbakan olarak gelirim. Bunu neden söylüyorum? Türkiye iyi yönetilmiyor, bütün yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Bir ülkede siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin görevi, oturduğu koltukta zenginleşmek değildir. Devletin imkanlarını kullanmak değildir" diye konuştu.