Yargıtay'dan yıldırım yalanlama

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "gizli askeri belgeleri" sızdırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın beraat kararıyla ilgili çıkan haberlere Yargıtay'dan yalanlama geldi.

cumhuriyet.com.tr

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "gizli belge sızdırmaktan" yargılanan ve beraat eden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkındaki beraat kararyla ilgili tebliğnamesini henüz tamamlamadı.

Yıldırım, "gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan yargılandığı davadan, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde beraat etmişti.

Mahkemenin gerekçeli kararında, "gizli askeri belgeleri bulunduran sanıklarla iletişim kurduğu tespit edilen Yıldırım'da, yasaklı herhangi bir belgenin ele geçirilemediği" belirtilmişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına geldi.

Savcılıktan yapılan açıklamada, beraat kararının temyiz edilmesi üzerine çalışmalarına başlanan tebliğnamenin henüz tamamlanmadığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İşte Star gazetesinde çıkan haber:

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için TSK’ya ait gizli bilgileri temin etmekten yeni tebliğname hazırlandı. Yargıtay Başsavcılığı, Yıldırım’ın yabancı devletlere ve terör örgütlerine yarar sağlayacak bilgileri temin ettiğini bunun ise suç olduğunu belirterek, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının bozulmasını istedi. Yıldırım, Roketsan’ın ürettiği gizli bir silahla ilgili belgeleri Suriyeli bir işadamına fakslamakla suçlanmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın geliştirdiği bazı projelere ilişkin gizli bilgi ve belgelerin temin edilmesine ilişkin davada verdiği kararın bozulmasını istedi. Başsavcılığın, Milli Savunma Bakanlığı ve bazı sanıkların temyiz başvurularına ilişkin hazırladığı tebliğnamede şöyle denildi:

Devletin güvenliğine karşı

“Sanıklar Aziz Yıldırım, Atilla Özdemir, Kemal Atilla Şensoy ve Sezcan Yalkın ile haklarında mahkumiyet karar verilen diğer sanıklar Zafer Yoldaş ve Celalettin Erkal tarafından birlikte dayanışmalı olarak temin edildikleri, suça konu bilgi ve belgelerin yabancı devletlere ve terör örgütlerine yarar sağlayacak nitelikte olup 5237 sayılı TCK’nın 327.maddesinde öngörülen ‘Devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken bilgilerden olduğu’ anlaşılmakla, TCK’nın 327.maddesi kapsamında değerlendirme yapılması gerektiği halde, yazılı şekilde beraat kararı verilmesi yasaya aykırı bulunduğundan hükümlerin bozulması talep ve tebliğ olunur.”

8 yıla kadar hapis talebi

Başsavcılık, mahkemenin beraat ettirdiği Yıldırım ile birlikte dört sanığın TCK’nın 327.maddesi uyarınca 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. Başsavcılık, yasaklanan bilgileri temin etmekten birer yıl 8’er ay hapis cezası alan 3 sanığın ise cezasında artırım istedi. Dosya Yargıtay 9.Ceza Dairesi’ne gönderildi.

Suriyeli işadamına faksladı

Sanıkların temin ettikleri gizli belgeler ise tebliğnamede şöyle yer aldı: “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli birimlerine ait Kara Kuvvetleri Komutanlığı Orta Menzilli Modern Tanksavar (OMMTAS) ihtiyacı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 4x4 taktik Tekerlekli Zırhlı Muhabere Aracı Teknik Şartnamesi ve ihtiyaç dökümanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Temel Eğitim Uçağı Tedariki, Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Proje Tanımlama Dokümanı, Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Proje Tanımlama Dokümanı, K/M Alçak İrtifa hava savunma Füze Sistemi, Proje tanımlama Dokümanı ve Karışık Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemlerine ilişkin bilgi ve belgeler.”

Suçlamaları reddetmişti

Aziz Yıldırım, Roketsan’ın ürettiği gizli bir silahla ilgili bilgileri Suriyeli bir işadamına fakslamakla suçlanmıştı. Yıldırım, Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında verdiği ifadede, Suriyeli işadamının Türkiye’de imal edilen bir askeri mermi ile ilgilendiğini kendisine söylediğini, bunun üzerine o kişiyi sanıklardan Celalettin Erkal ile görüştürdüğünü söyledi. Yıldırım, Erkal’dan bir kısım bilgiyi faksla istediğini ancak suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Yargıtay’da iki dosya

Yıldırım’ın Şike davasına ilişkin dosyası Yargıtay 5.Ceza Dairesi’ne gönderilmiş eksikliklerin giderilmesi için dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti. Yıldırım, bu dava dosyasında da örgüt kurup yönetmek ve şike yapmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası almış ancak içeride kaldı süre göz önüne tutularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

Yıldırım hakkında gazetelerde yer alan bu asılsız suçlama sosyal medyada da esprili bir şekilde yer aldı.
İşte o iletilerden bazıları;
 
@Zerrinofficial
Aziz Yıldırım'ın yakalanmadığı bir tek barbie operasyonu kaldı. O da yakında olur.
 
@12numaraorg
Aziz Yıldırım'ı önce şike yapmakla, sonra ergenekona destek vermekle, şimdi de Suriye casusluğu ile suçladılar? SIRADA NE VAR?
 
@leventtekin2
Marmaray'ın imdat frenini ceken de Aziz Yıldırım mis diyorlar
 
@onore_wankenobi
aziz yıldırım bütün kötülüklerin babasıymış meğer
 
?@cuneytkaseler 
Aziz Yıldırım öğrenciyken kızlarla aynı evde kalmış.
 
@onore_wankenobi
öpü bırakıp kaçmadan önce zillere de basıyormuş Aziz Yıldırım
 
@ilknurrnamli
Pazartesi vizelerin başlayacak olması da Aziz Yıldırım yüzündenmiş
 
@chnblmc 
Son duyumlara göre 2009 yılında başlayan Domuz gribi vakalarının ve ölümlerle sonuçlanan virüsü Aziz Yıldırım bulmuş.
 
@hkndlbr
Kuzeye kış gelmesinin sebebi de aziz yıldırım
 
@Akiineton
Benim de çorabımın teki kayıp, eyy Aziz Yıldırım!
 
@harunozbek666
Haçlı seferlerini Aziz Yıldırım başlatmış diyorlar. Unutma unutturma.