Yanlış tedavinin faturasını hastalar ödeyecek

Sağlık Bakanlığı özel hastane yönetmeliğini değiştirdi. Artık hastalar kendilerine uygulanan yanlış tedavinin de ücretini ödeyecek.

cumhuriyet.com.tr

Sağlık Bakanlığı, özel hastaneler yönetmeliğini değiştirdi. Yeni düzenlemeyle daha önce yönetmelikte yer alan, "Özel hastanede yatarak veya ayakta tedavi görmekte iken uygulanan tedaviye bağlı olarak komplikasyon gelişen hastalara gerekli tedavinin sağlanması veya müdahalenin yapılması için hastanenin imkânları tıbben yeterli değil ise hastanın ihtiyacı olan tıbbi hizmeti sunabilecek donanım ve yeterlilikteki kamu veya başka bir özel hastaneyle gereken koordinasyon sağlanarak hasta sevk edilir.

Hastanın nakli ve sevk edildiği hastanedeki tedavisiyle ilgili zorunlu giderler sevk eden hastane tarafından karşılanır, hastadan talep edilemez. Hastadan ücret farkı da alınamaz’’ ibaresi tamamen kaldırıldı. Yani artık hasta kendisine uygulanan yanlış tedavinin de ücretini ödemek zorunda kalacak. Daha önce yanlış tedavi gördüğü için başka hastaneye sevk edilen hastaların tedavi giderleri, sevki gerçekleştiren hastane tarafından ödeniyordu.