Yaka paça dışarı atılan 96 yaşındaki dededen 'helallik' istediler

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Rize'deki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde kendisini protesto ettiği için salondan güvenlik güçleri tarafından yaka paça dışarı çıkarılan 96 yaşındaki Mustafa Cabir'i ziyaret etti. Görmez, yaşlı adamdan helallik istedi.

cumhuriyet.com.tr

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği'nnden yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında katıldığı konferansta kendisiyle görüşmek isteyen fakat güvenlik güçlerince salondan çıkarılan kişiyi yaşadığı köyde ziyaret etti.

Katıldığı konferansın ardından Mustafa Cabir'in yaşadığı Kalkandere ilçesine bağlı İnci köyüne giden Başkan Görmez, gül verdiği Cabir ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Cabir ile akşam namazını birlikte kılan Başkan Görmez, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Amcamıza konferansta yapılan hareket bizleri üzdü. Konuyu bilseydim konferansı bırakır çıkar ve kapıda kendisini dinlerdim. Çok üzüntülüyüm. Bize hakkını helal etmesini istiyorum" dedi.

YAKA PAÇA DIŞARIYA ATMIŞLARDI

Rize Müftülüğü'nce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri törenine Rize Valisi Nurullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, AKP Rize Milletvekili Hasan Karal ile davetliler ve yaklaşık 3 bin kişi katılmıştı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması seçilen 'Samimiyet' konulu kısa film gösterisi sunulmuştu.

İŞTE O ANLAR VİDEO

Film gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken, Rize'de daha önce de çeşitli programlarda ezan saatlerinin yanlış okunduğu gerekçesiyle gösterdiği tepkilerle tanınan 96 yaşındaki Mustafa Cebir ayağa kalkıp, "Dinlemeyin bu gavuru" diye bağırmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile görüşmek isteğini söyleyen Cebir, güvenlik görevlileri tarafından susturulmaya çalışılmıştı. İkna edilemeyen Mustafa Cebir, yaka paça salondan dışarı çıkarıldı. Fenalık geçiren Cebir daha sonra tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldü.