Vural'dan DTP'li Türk'e sert yanıt

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki takipsizlik kararını kaldırmasıyla ilgili olarak kendisine yönelik "Ergenekon'un siyasi uzantısı" sözüne sert tepki gösterdi. Vural "Ben bu milletin temsilcisiyim. Asıl hesabı vermesi gerekenler bir terör örgütünün uzantısı ve maşası olanlardır" diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün partisinin grup toplantısında, isim vermeden söylediği kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi. TBMM'de Türkçe konuşulacağını ve yasama yapılacağını söylediğini, bunun milletin de iradesi olduğunu kaydeden Vural şunları söyledi:
"PKK'nin sözcülüğüne soyununlar için laf söylemeye gerek var mı? Bu parlamentoda Türkçe konuşulacağını söyleyeni bir başka hususla, davayla ilgilendirmek onların zihniyetini gösteriyor. Anadolu'nun neresinden gelirsek gelelim bu parlamentoda Türkçe konuşulur, Türkçe yasama yapılır. Bu parlamentonun dini bozmak isteyenler bu milletin huzurunu bozmak isteyenler, bu milleti birbiriyle anlaşamaz hale düşürmek isteyenlerdir. Böyle bir konunun tartışılması bile abesle iştigaldir. Bu herkesçe böyle bilinmelidir. PKK'nin uzantısı olanlar, terör örgütünün sözcülüğüne soyunanlar, terör örgütünün maşası olanlar asıl hesabı vermeli. Ben doğulusu batılısı, güneydoğulusu bütün milletimin temsilcisiyim. Doğulusunun da Güneydoğulusunun da bu parlamentonun Türkçe konuşması ve yasama görevini Türkçe yapması konusunda tereddüdü yoktur."

 

Çek mağdurları destek istedi

Bir grup çek mağduru, MHP TBMM grubunu ziyaret ederek, ''mağduriyetlerinin giderilmesi için Meclis gündeminde bulunan Çek Tasarısının yasalaşması'' konusunda destek istedi.

Bu krizden dolayı esnafın kepenk kapattığını, çeklerin karşılıksız hale geldiğini, kredi kartı borçlarının biriktiğini ifade eden Vural, yurttaşların, borçlarını ödeme konusunda yeni bir düzenleme yapılmasını ve 8 Mayıs'ta TBMM'ye gönderilen Çek Yasa Tasarısının yasalaşmasını istediklerini bildirdi.

Oktay Vural, TBMM'de, son iki yıldan bu yana çeşitli kesimlere yönelik yasalar çıkarıldığını ifade ederek, ''Karşılıksız çekten dolayı sicilleri bozulduğu için kredi alamayanlar ve bu nedenle de borçlarını ödeyemeyenler için sicil affı getirilmişti. Ancak bu sicil affı, sadece Merkez Bankasındaki sicillerin silinmesi olarak kaldı. Diğer bankalar bunu silmedi'' dedi.

Mahkemelerin, çekle ilgili düzenlemelerde, aynı kanuna tabi olmasına rağmen bazen mahkumiyet bazen de beraat kararları verebildiğine işaret eden Vural, borcu olana borcunu ödeyebilme imkanı sağlaması açısından, Çek Kanunu Tasarısının ivedilikle komisyonda görüşülerek Parlamentodan geçmesini istediklerini belirtti.

Oktay Vural, bu yılın ilk 5 ayında 876 bin 121 karşılıksız çek kesildiğini söyledi.
Önemli bir ödeme aracı olan çekle ilgili tasarının gecikmesinin, ticareti de açmaza soktuğunu ifade eden Vural, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanının da bu tasarının çıkmasını istediğini aktardı. Vural, ''Ne kadar gecikilirse o kadar maliyet artmaktadır. Böyle bir beklenti, karşılıksız çek keşidesini de teşvik etmektedir'' dedi.