Ümit Özdağ'dan MHP'nin tüzük kurultayının iptaline tepki

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP'nin tüzük kurultayının 1 yıl sonra 10 dakikalık bir duruşma ile iptal edildiğini söyleyerek, "Aksi bir karar, adil bir karar şaşırtıcı olurdu. Bu karar sonrasında görüş alışverişlerimiz daha da yoğunlaşarak devam etmeye başladı" dedi.

cumhuriyet.com.tr


MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Zonguldak'ta düzenlenen iftar programı öncesi açıklama yaptı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulu hakkındaki kararını değerlendiren Özdağ, tüzük kongresinin 1 yıl sonra 10 dakikalık bir duruşma neticesinde iptal edildiğini söyledi. Bu kararın kendisini ve arkadaşlarını şaşırtmadığını ifade eden Özdağ, şunları söyledi:

"Aksi bir karar, adil bir karar şaşırtıcı olurdu ve bu karar sonrasında görüş alışverişlerimiz daha da yoğunlaşarak devam etmeye başladı. Çünkü referandum süreci bir şeyi çok açık bir şekilde ortaya koydu ki, Türk milliyetçileri referandumun en dinamik ve sonuç üzerinde en etkin belirleyici politik gücü olmuştur. Bu politik güç önümüzdeki süreçte Türkiye ve Türk milleti büyük ağır ve sorunlarla karşı karşıya iken, gelişmeleri kenara çekilip seyretmeyecek, muhakkak hadiselerin gelişmesini belirleyici şekilde sürece müdahil olma durumunda olacaktır. Şimdi bunun nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor." 

'ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILMA DÜŞÜNCEMİZ YOK'

Özdağ, gazetecilerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne katılıp katılmayacakları sorusuna "Böyle bir kararımız yok. Yürüyüşü destekliyoruz, doğru buluyoruz, ama böyle alınmış bir kararımız yok." dedi.

HALAÇOĞLU: 'ADALET HERKESE LAZIM'

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise adalet  yürüyüşüne, ferdi olarak değil, manevi olarak ve sosyal medya üzerinden destek verdiklerini söyledi. Herkesin adalet bekletisinde olduğunu ifade eden Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Biz partileşme, henüz partileşme sürecinin içerisinde değiliz, parti değiliz. Dolayısıyla ferdi olarak yapacağımız destek yerine biz manevi olarak, sosyal medya olmak üzere destek veriyoruz. Kim bir yerde adalet istemiyor olabilir ki. Herkes adalet istemek zorundadır. Yarın herkese lazım olabilecek bir şeydir adalet. Osmanlı 624 yıl ayakta kaldı. Bütün fethettiği yerlerde adaleti yaşattı. Bir devletin ayakta kalmasının en önemli unsuru adil bir hukuk devletine sahip olmasıdır. Bugün Türkiye'de bir anket yapın. Toplum, yüzde kaçı adalet vardır diyecektir. Hukuktan şikayet etmeyecektir. Dolayısıyla bu yürüyüşün gayet tabi olarak herkes tarafından olumlu karşılanması gerekiyor. İktidarında buna destek vermesi gerekirken veya 'neleri yanlış yapıyoruz?' diyerek bundan ders alarak adalet sistemimizdeki aksaklıkları ortadan kaldırmaları gerekirken, aksini yapıyor. Yani damatları serbest bırakıyorsunuz. Bankadan kredi çekmiş birini içeri atıyorsunuz. FETÖ ile bir bağı da yok ama kredi çekti diye atıyorsunuz. Bunun adalet ile alakası yok."