Twitter'dan hakarete 3 ay hapis ve 80 kırbaç

Suudi Arabistan'da sosyal medya üzerinden kadın şarkıcı Şems'i zina yapmakla suçlayan bir kişi üç ay hapis ve 80 kırbaç cezasına çaptırıldı. Kuveytli şarkıcı cezayı az buldu, karara itiraz etti.

cumhuriyet.com.tr

Kuveyt'in en ünlü şarkıcılarından Suudi asıllı Şems aynı zamanda aktivist. Suudi kadınların otomobil kullanabilmesi kampanyasına da destek vermişti.

Ancak Şems geçtiğmiiz günlerde Twitter'da bir kullanıcının "zina" suçlaması ve hakaretiyle karşı karşıya kaldı. CNN Türk'ün haberine göre, Suudi asıllı şarkıcı mahkemeye başvurdu. Şems'i Twitter'dan hedef alan şüpheli gözaltına alındı. Geçen ağustos ayında kefaletle serbest bırakıldı ama dava sürdü.

Şarkıcı Şems'in hayatını tehlikeye atabilecek iddia ve ithamlar vardı. Mahkeme incelemesini tamamladı, o ağır iddiaları destekleyebilecek herhangi bir kanıt olmadığına hükmetti ve genci iftira atmaktan suçlu buldu. Suudi Twitter kullanıcısı, 3 ay hapis, 80 kırbaç ve 10 bin riyallik (6 bin TL) para cezasına çarptırıldı.

Sanık karara itiraz edecek ama o karara şarkıcı Şems'in de itirazı var. Şarkıcı da kararı "cezanın sanığın işlediği suça oranla çok hafif olması" gerekçesiyle temyize götürüyor.

Davanın geçmişi iki şarkıcının atışmasına dayanıyor. Sanık Birleşik Arap Emirlikleri'nin ünlü şarkıcısı Ahlam'ın bir hayranı. Bu yüzden Şems'i hedef almış. Şems ve Ahlam geçtiğimiz yıllarda kamuoyu önünde tartışmış ve ikili arasındaki kavga bölge medyasında ilgi uyandırmıştı. Şems, sosyal medyada kendisine yine zinayla suçlayan 3 ahlam hayranına daha dava açacağını açıkladı.