Twitter yasağı en çok onlara yaradı

Twitter'ın Türkiye'de engellenmesi Hotspot Shield uygulamasının kullanımında adeta patlama yaşanmasına neden oldu. Uygulamanın Twitter hesabından atılan tweetler de paylaşım rekorları kırıyor.

cumhuriyet.com.tr

AKP'nin Twitter yasağı Türkiye'yi aşıp Avrupa ve Amerika'dan da çok sert tepkilere neden oldu. Yasağın başlamasının ardından yüzbinlerce internet kullanıcısı, siteye erişmek için farklı yollar denedi. Bu yollardan birisi de 'Hotspot Shield' isimli programı indirip, bilgisayar ya da akıllı cep telefonuna kurmak.

HOTSPOT SHIELD NEDİR, NASIL KULLANILIR? ADIM ADIM ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Yasağın başladığı saatlerden itibaren 'Hotspot Shield' uygulaması Türkiye'den girişlerde adeta patlama yaşadı. Uygulamanın üreticisi olan AnchorFree şirketi, bir gecede yüz binlerce kişi tarafından indirilen uygulamanın bir anda hem IOS kullanıcıları için Apple Store’da hem de Android kullanıcıları Google Play Store’da bir numaraya yükseldiğini bildirdi.

ŞİRKET YETKİLİSİ: İNANAMADIK

Uygulamanın IOS platformunda 200 kat Android platformunda ise 125 kat arttığını, ilk gecede 270 bin rakamına ulaştıklarını belirten şirket yetkilileri bu durumu “İnanamadık” sözleriyle izah etti.

KIZLI ERKEKLİ Mİ?

Türkiye'deki internet kullanıcılarının bir anda en çok kullandığı uygulama haline gelen 'Hotspot Shield'ın Twitter sayfasından da çok konuşulan tweetler peş peşe geldi. Kullanıcıların, Twitter'a erişmelerini sağlayan uygulama için teşekkür mesajları yazdığı hesaptan ilginç yanıtlar da geldi. Bir kullanıcının "Şu an Türkiye olarak seninle eve bile çıkarız" tweetini gönderdiği 'Hotspot Shield' hesabından gelen yanıt çok sayıda kullanıcı tarafından retweet edildi: Kızlı erkekli mi?