Türkiye'nin ''gül bahçesi'' konuklarını bekliyor

Türkiye'nin ''gül bahçesi'' ve ''göller diyarı'' olarak adlandırılan Isparta, keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleriyle konuklarını bekliyor.

cumhuriyet.com.tr

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta'nın ''Türkiye'nin Gül Bahçesi'' sloganıyla her yıl sayısı gittikçe artan bir ziyaretçi kitlesini ağırladığını söyledi.

Geçen yılın rakamlarına göre kentte 231 bini konaklamalı, yaklaşık 600 bin de günübirlik ziyaretçi ağırladıklarını dile getiren Kılıç, Isparta'nın doğa, inanç ve kültür turizmi özelliklerini bir arada barındırdığını vurguladı.

Özellikle ilçelerdeki antik kent ve tarihi yapıların her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Kılıç, ''Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinin kesiştiği Göller Bölgesi'nde yer alan Isparta Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleri, Kovada ve Kızıldağı milli parkları ile zengin bir fauna ve floraya sahip'' dedi.

Eğirdir

''Isparta'nın incisi'' Eğirdir de doğal ve tarihi güzellikleri bir arada yaşamak isteyen konuklarını bekliyor.

Göller Bölgesi'nin doğal zenginliklerinin başında gelen Eğirdir Gölü, bazı gün ve saatlerde rüzgar ve güneşin etkisiyle değişik renklere büründüğü için halk arasında ''yedi renkli'' olarak tanımlanıyor.

Eğirdir Gölü'ne paralel olarak kıyı şeridine kurulan kent, su sporları, yelken, dalış, yamaç paraşütü gibi pek çok doğa sporuna da imkan sunuyor.

İlçede ziyaret edilmesi tavsiye edilen yerlerin başında Eğirdir Gölü'nün eşsiz manzarasının izlenebildiği Akpınar köyü, ilçenin en güzel turizm bölgesi olarak nitelendirilen Yeşilada ve Can Ada geliyor. Ziyaretçiler, akşam yemeğini Eğirdir Gölü'nün kenarındaki restoranlarda eşsiz göl manzarası eşliğinde yiyebiliyor.

İlk çağda ''Askania'', Lidyalılar döneminde ''Kronoz'', Roma döneminde ''Prostanna'', orta çağda ''Akroterion'', Bizans döneminde ''Akrotiri'' ve Selçuklu sultanları tarafından da ''Cennetabad'' olarak adlandırılan Eğirdir, çeşitli turizm olanaklarının yanı sıra tarihiyle de ziyaretçilerini adeta tarihi bir yolcuğa çıkarıyor.

MÖ 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Eğirdir Kalesi, 1237 yılında han olarak inşa edilmiş Dündarbey Medresesi, 1328 yılında yaptırıldığı tahmin edilen Hızırbey Camisi, 19. yüzyılda yapılan Aya Stefanos Kilisesi ve Anadolu Selçuklu kervansaraylarının en büyükleri arasında gösterilen Eğirdir Kervansarayı görülmesi gereken tarihi yerlerin başında geliyor.

''Eğirdir bir hazinedir, kıymeti bilinmelidir''

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilçenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği ''Temiz Türkiyem Yarışması''nda en temiz kentler kategorisinde ikinci olduğunu belirtti.

Doğal ve tarihi güzelliklerin bir arada bulunduğunu Eğirdir'e özellikle yabancı turistlerin ilgisinin her geçen yıl arttığını vurgulayan Özmeral, bölgede turizmin daha da gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

''Eğirdir bir hazinedir, kıymeti bilinmelidir'' diyen Özmeral, ''Eğirdir'in her yerinde eşsiz göl manzarasını izleyebilir, ücretsiz plajımız ve yeşil piknik alanlarımızda ailenizle keyifli anlar yaşayabilir, çeşitli doğa ve su sporlarını yapabilirsiniz'' diye konuştu. Özmeral, ilçede konaklama imkanlarının da yeterli olduğunu kaydetti.