"Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konserleri"

Türk dünyasının önemli klasik eserlerini Karagandı Senfoni Orkestrası eşliğinde dinleme fırsatı sunan konser, yarın ve 24 Ocak'ta başkentte sahne alacak

AA

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının(TÜRKSOY) Karagandı Senfoni Orkestrası eşliğinde düzenlediği "Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konserleri" yarın başkentte sanat severlerle buluşacak.

TÜRKSOY'dan yapılan açıklamaya göre, Türk dünyasının klasik müzik efsanalerini bir araya getirecek konser, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan ve Tataristan'ın ünlü bestecilerinin eserlerini dinleme fırsatı sunacak.

Kazakistanlı şef Peter Gribanov'un yöneteceği konserde, opera sanatçıları Nigar Cabiyeva ile Demet Gürhan solist olarak sahne alacak. Ankara Devlet Opera ve Balesinden sanatçılar da performanslarıyla konsere eşlik edecek.

Ücretsiz olarak izlenebilecek "Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri Konseri", başkentte Gençlik Parkı Kültür Merkezi Büyük Tiyatro'da yarın saat 19.30'da ve Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde 24 Ocak'ta saat 19.00'da gerçekleşecek.

Turne kapsamında daha önce Trabzon ve Ordu'da, bugün de Samsun'da gerçekleşen konser, 25 Ocak'ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi AKM Salonu'nda ve 26 Ocak'ta Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda da seyredilebilecek.