Türk aşçılar madalyalarla döndü
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Ulusal Takımı, 20-24 Kasım tarihleri arasında Lüksemburg'da yapılan ''Dünya Aşçılar Olimpiyatları''ndan toplam 19 madalya ile Türkiye'ye döndü.
cumhuriyet.com.trTAFED Başkanı Zeki Açıkgöz, Atatürk Havalimanı'na gelişlerinde yaptığı açıklamada, Lüksemburg'daki Dünya Aşçılar Olimpiyatları'na 18 kişilik bir ekiple katıldıklarını belirtti.
Türk aşçılarının olimpiyatlarda 2 altın, 7 gümüş ve 10 bronz madalya kazandıklarını, olimpiyatlara tüm dünyadan çok sayıda aşçının katıldığını ifade eden Açıkgöz, ''Lüksemburg'da Türk aşçısının ne kadar yetenekli, ne kadar becerikli olduğunu, yemeği nasıl gönülden yaptığını tüm dünyaya gösterdik'' dedi.
Zeki Açıkgöz, yarışmalarda ''görsel sanatlar, balık, et, büfe tasarımı, heykeltıraşlık, sebze meyve oymacılığı (carving)'' gibi çok sayıda kategori bulunduğunu dile getirerek, mutfakta yapılan ne varsa olimpiyatlarda da o kadar kategorinin bulunduğunu söyledi.
Yarışmada sebze meyve oymacılığı dalında altın madalya kazanan Kudret Dırbalı, 19 yıldır bu mesleği yaptığını, Antalya'da da beş yıldızlı bir otelin aşçıbaşı olarak çalıştığını belirtti. Yarışmaya ''cennet bahçesi'' adlı bir figürle katıldığını bildiren Dırbalı, Türk aşçısını en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyledi.
Tatlı ve tuzlu (D1-D2) kategorisinde altın madalya kazanan Serkan Öztürk de, yarışmada 430 rakibin arasından sıyrılarak madalyaya ulaştıklarını kaydetti.