Tüm Türkiye’ye ışık
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ortak akıl ve katılımcılıkla çalıştıklarını vurguladı Atila, "Temelimiz adalet ve liyakat' dedi.
YUSUF ÖZKANBornova Belediye Başkanı Olgun Atila, katılımcılığa dayalı belediyecilik anlayışını 5 yıl daha sürdürmek için yola çıktıklarını söyledi. Atila, yönetim sürecinde çocuklara, kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “adalet” ve “liyakat” temelinde, ortak akıl ve katılımcılığa dayanan yerel yönetim anlayışını 5 yıl daha sürdürmek için yola çıktıklarını vurgulayarak “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda içimizdeki Bornova sevgisiyle ve aşkla çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP’ye aday adaylığı dosyasını geçen günlerde teslim eden Atila, “Doğduğum, sokaklarında oynadığım, hayaller kurduğum ilçeye hizmet vermek benim için tarif edilemez bir mutluluk. Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında; din, dil, ırk ya da mezhep ayrımı yapmaksızın herkesin yanında yer alan bir yaklaşımla çalışmaya devam etmek istiyoruz” yorumunu yaptı.
Geçen 5 yıllık yönetim sürecinde özellikle kadınlara, engellilere ve çocuklara “pozitif ayrımcılık” uyguladıklarını belirterek “Bu nedenle Dost Market, Artı 1 Down Kafe, Diyet Kafe gibi temalı projelere imza attık. Gerçek ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızı incitmeden, onlarla birlikte yürüdük. Bütün mesafeleri, protokolleri kaldırarak sade, dürüst, şeffaf ve hesap verilebilir yönetim anlayışımızı ortaya koyduk. Bu anlamda hepimiz çok güçlüyüz. Bornovalılar olarak birbirimizin yüzüne rahatlıkla bakabiliyoruz” dedi.
Üniversite kenti
Atila, sınırlarında Türkiye’nin en büyük devlet okullarından Ege Üniversitesi’yle vakıf üniversitesi Yaşar’ı barındıran Bornova’da, yerel yönetim olarak hemen hemen tüm fakültelerle işbirliğine gittiklerine de dikkat çekti. Kadınlara yüzde yüz iş garantili konfeksiyon kurslarından tasarıma, arıcılıktan halk sağlığı konferanslarına dek yüzlerce örnek sayabileceğini vurgulayarak “Akıllara gelebilecek her konuda işbirliği yaptık. Bu anlamda çok şanslı bir belediye başkanıyım. Bilimsel ve birlikte yönetim anlayışımız doğrultusunda öğretim üyelerimiz ve her gün yeni fikirlerle ortaya çıkan, yaratıcı üniversite öğrencileriyle çalışıyoruz. Hem onların aktif eğitim şansları oluyor hem kent yaşamını kolaylaştıracak projeler çıkıyor” dedi.
Bornova’nın üniversite kimliğinden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yaparak “Bornovalılar mütevazı insanlardır ama eğitim konusunda mütevazı olamayız. Anaokulundan üniversitelerine kadar Bornova, sadece İzmir’e değil Türkiye’ye ışık olmaktadır” dedi.
Öncelik sosyal destek
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de dikkat çeken Atila, gelecek dönemde önceliği sosyal desteklere vereceklerini söyledi. Esnaf, üretici, iş insanlarıyla birlikte, ilçenin önünü açacak yeni projeler üretmenin zorunlu olduğunu vurguladı. Dost Market gibi projelerle, krizden derin etkilenen yurttaşlara daha fazla destek vereceklerini, bir yandan da fiziki yatırımları sürdüreceklerini kaydetti. Üretim kooperatiflerinin yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek “Dolayısıyla birinci önceliğimiz ekonomik anlamda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak sosyal projeler” dedi.
Gerçek yardımseverlik
Bornova Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında kurduğu Dost Market, yardımsever vatandaşların katkılarıyla büyümeye devam ediyor. Dört yılda dört şubeye ulaşan Dost Market’ten 4 bin 960 aile yararlanıyor. Bornova Merkez, Altındağ, Doğanlar ve Çamdibi bölgelerinde bulunan mağazaların rafları yardımseverlerden gelen bağışlarla zenginleşiyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market’in gerçek yardımseverliğe aracılık ettiğini belirterek “Bu sistem sayesinde maddi durumu iyi olanlar, maddi güçlük çekenlere destek oluyor. Ama bir elin verdiğini diğer el görmüyor. Titizlikle belirlenen ihtiyaç sahipleri, tıpkı diğer marketlerden alışveriş yapar gibi Dost Market’e girip istediği ürünleri seçip alıyor. Bu projenin büyümesi, ilgi görmesi en büyük mutluluk ve onur kaynağımız” dedi. Dost Market’e gelme olanağı olmayan engelli, yaşlı ve hastaların ihtiyaçları ise istekleri doğrultusunda hazırlanarak evlerine teslim ediliyor.
Kültür atağı
Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan, ardından Pınarbaşı Kültür merkezlerini hizmete açan Bornova Belediyesi, Doğanlar Kültür Merkezi’ni de tamamlandı. Engelli vatandaşların kullanımı için düzenlemelerin de yapılacağı tesiste, Kadın Danışma Merkezi ve atölyelerin yanı sıra çok amaçlı bir salon bulunacak. Dost Market’in Doğanlar Şubesi de bu merkeze taşınacak.
Bir öğrenci kenti
Bornova’da üniversite öğrencileri, Büyükpark’ın içindeki Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’nin, yemekten çamaşır yıkamaya, sıcak-soğuk içecekten internet ve kütüphaneye dek tüm olanaklarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Ayrıca 2014 yılında uygulamaya geçen Dost Kart ile Bornova esnafından indirimli alışveriş yapabiliyor. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine Bornova Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde iş olanağı sunuluyor.