TRT'nin sendikacılara baskı yaptığı iddiası
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TRT yönetiminin sendika yöneticilerine baskı yaptığı iddialarını TBMM gündemine taşıyarak, TRT çalışanlarının örgütlü hak arama mücadelesinin "haksız ve yasaya aykırı yol ve yöntemlere engellendiğini" söyledi.
cumhuriyet.com.trCHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TRT yönetiminin sendika yöneticilerine baskı yaptığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Kart, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TRT çalışanlarının örgütlü hak arama mücadelesinin ''haksız ve yasaya aykırı yol ve yöntemlerle engellendiğini'' savundu.
Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan TRT muhabiri Osman Köse hakkında, TRT raporunun görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonu toplantısını ''izinsiz izlediği gerekçesiyle soruşturma açıldığı ve açığa alındığını'' belirten Kart, soruşturma ve açığa almanın gerekçelerini öğrenmek istedi. Kart, şu soruları yöneltti:
''Sendikanın toplantı yapacağı 4-5 Haziran tarihinde, Başbakanlık genelgesinin açık hükmüne rağmen neden yurt dışı göreve Köse dışında başka bir muhabir görevlendirilmesi yapılmamıştır, neden idari izinli sayılmamıştır? Köse'nin TBMM KİT Komisyonu toplantısı izlemesinin TRT yönetimi açısından herhangi bir sakıncası söz konusu olabilir mi? Osman Köse hakkında Yurt Haberleri Müdürlüğü ve Parlamento Haberleri Müdürlüğü çalışanlarına tutanak hazırlatılmış mıdır? Bu tutanağı imzalamayan muhabirlerden 3'ü hangi gerekçeyle Diyarbakır, Erzurum ve Antalya'ya geçici görevle gönderilmişlerdir? Tutanağı imzalamayan Yurt Haberleri editörünün görevden alınma gerekçesi nedir? Sendikacılık yapmak ve hak arama mücadelesini örgütlü olarak sürdürmek suç mudur?''