"Transfer görüşmemiz oldu..."

Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Turan, Galatasaray'a transferi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

cumhuriyet.com.tr

Milli Takım'ın ve İspanya'nın gözde ismi Arda Turan Kanal Türk'e konuştu. Türkiye A Mill Takım'ın başladığı yeni dönemden kendi kariyerine dair uzun açıklamalar yapan gözde futbolcu, bilinmeyenleri anlattı.

İşte Arda Turan'ın o röportajı:

Arda, yepyeni dönem ve yepyeni bir başlangıç ve milli takımımız için yeni bir başlangıç ne diyeceksin nasıl bir dönem olacak ?

"Öncelikle bu yeni hazırlık döneminin hepimize hayırlı olmasını diliyoruz tabi bir üzüntümüz içimizde tabiki var Dünya Kupası'na gidemediğimiz için. Hayatta bunlar var öğrenmemiz gereken bir sürü şey var. Demek ki daha fazla çalışmalıyız, daha fazla işimize konsantre olmalıyız. İnşallah yeni dönem herkese hayırlı olur. Daha keyifli ülkemize daha güzel ve keyifli heyecanlı maçlar izlettirebiliriz diye düşünüyorum. İnşallah da böyle olacak, böyle olabilmesi için de elimizden geleni yapacağız."

Milli Takım ikinci kez yine Dünya Kupası'na gidemedi sen Dünya Kupası'ndan mahrum kaldın. Bununla ilgili neler söyleyeceksin?

"Zaten biz hep şunu söylüyoruz; 'Bizim takımımız turnuvalara gittiğinde hep renk katan oraların en önemli takımlarından olan' bir özelliğe sahibiz öyle bir yapımız var ama turnuvaya gidemeyince tabi hem kendim açısından hem şahsım açısından çok üzgünüm. Yani açıkçası benim kariyerim için kendim olarak çok önemli turnuvaya gidemediğimiz için üzgünüz. Ülkemizin hem Dünya Kupası'nda hem Avrupa Şampiyonası'nda olması lazım. Turnuva takımı olmamız lazım ama olmayınca bir kaç bir şey söylemekten başka bir şey gelmiyor elden."

"HOCAMIZLA BİRÇOK ŞEY DEĞİŞECEK"

"Şimdi tabi ben buraya geldiğimde çok üst düzey oyuncular çok üst düzey jenerasyon vardı. Onlarla bazı şeyler paylaşmak benim hayat olarak da avantajıma oldu ama yıllar geçiyor çabuk jenerasyonlar değişiyor buraya gelen bir sürü genç arkadaşlarımız oluyor. Ben de konum gereği takımın kaptanı olmak zorunda kaldım ama şöyle bir durum var ki tabiki bu bizim için onurdur.

"Son yıllarda milli takım birazcık daha kolay ulaşılabilir, 2-3 maçlık 4 maçlık performanslardan sonra ulaşılabilir bir yer olmaya başladı. Bu yeni dönemde hocayla beraber değişeceğini düşünüyorum ve bu konuda kendim de dahil olmak üzere arkadaşlarım da dahil herkesin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin buraya çok iyi konsantre olup buraların kiymetini bilmeliyiz çünkü bir sene sonra belki bir kamp sonra belki 2 ay sonra buralarda olmayabiliriz."

Peki şuan ki havayı nasıl buluyorsun? Geçmişle kıyaslayınca ?

"Şu an çok daha iyi havamız var. Romanya maçından sonra Hollanda maçına bu olayı getirmemiz 55 bin 60 bin kişiyi toparlayıp ülkemize umut vermemiz güzel bir tepkiydi... Kaybedeceksek böyle kaybetmeliydik.


"FATİH HOCAYLA GÖRÜŞTÜK"

Sezon başinda Türkiye'ye gelmek istediğini yazdı gazeteciler senin ağzından çıktı mı?

"Fatih hocayla böyle bir kaç görüşmemiz olmuştu. Ama bunlar tabii o zamanda kaldı... A.Madrid'le sözleşmemi uzattım ve çok mutluyum orada. Dediğim gibi bazen profesyonel ligde böyle konuşmalar böyle görüşmeler olabilir. İstemeler istenmeler bunlar doğal şeyler. Bu seviyedeki kulüpler ve oyuncular için ama dediğim gibi sözleşme yeniledim ve Atletico'da çok mutluyum."