TİB ve BTK başkanları hakkında suç duyurusu

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Türkiye'deki 276 internet servis sağlayıcıları hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

cumhuriyet.com.tr

BTK tarafından verilen 20 Mart 2014 tarihli "twitter.com" adresli internet sitesine erişimin engellenmesi kararının hukuki dayanaktan yoksun bir idari işlem olduğu belirten Aksünger, yapılan işlemin Anayasanın 13 ve 22. maddeleri, AHİS'in 10. maddesi ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9. maddesine aykırı olduğunu ifade etti.

Suç duyurusunda, BTK'nın 20 Mart 2014 tarihli kararının Anayasanın 13. 22. ve 26. maddelerine ve 5651 sayılı Yasanın 9. maddesine açıkça aykırı olduğu iddia edilerek, kararı alan ve uygulayan BTK ve TİB Başkan ve yetkilileri hakkında TCK 257 kapsamında ve bu kararı uygulayan yetkili internet servis sağlayıcılarılar (İSS) hakkında TCK 124 kapsamında gerekli soruşturma yapılarak kamu davası açılması talep edildi.