TBMM'nin HDP'lilere özel devamsızlık hukuku
HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın vekillikleri devamsızlıkları gerekçesiyle düşürüldü. Karar AKP- cemaat ortaklığı döneminde AKP milletvekili Hakan Şükür'ün TBMM karnesini akıllara getirdi.
cumhuriyet.com.trHakan Şükür AKP'den istifa ettikten sonra geriye dönük olarak yandai medyada boy boy haber olmuştu.
İşte daha önce görmezden gelinen ancak Hakan Şükür AKP'den istifa ettikten sonra yandaş medyanın yazdıklarına göre Hakan Şükür'ünTBMM'deki devamsızlık karnesi;
2 yılda 426 oylama ve yoklamaya katılmadı
Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ve yoklamalara ilişkin resmi tutanaklara göre Şükür, 22 Haziran 2011 tarihinde yapılan ilk Genel Kurul toplantısından, 19 Aralık 2013 tarihine kadar geçen sürede 426 oylama ve yoklamaya katılmadı.
Devamsızlık oranı yüzde 62
Buna göre Hakan Şükür'ün yasama faaliyetlerine devamsızlık oranı yüzde 62 çıkıyor. Bir başka ifadeyle Şükür, Genel Kurul'da yapılan her 100 oturumdan sadece 38'inde hazır bulunmuş, 62'sinde yer almamış.
Üyesi olduğu komisyon toplantılarına bile katılmadı
Şükür'ün Meclis karnesindeki kırık notlar, sadece Genel Kurul toplantılarıyla sınırlı değil. Sporcu kökenli olması nedeniyle Doping Araştırma Komisyonu üyeliğine de seçilen Şükür, komisyonun toplantılarına da katılmadı.
Tek bir yazılı yada sözlü önergesi yok
Kayıtlara göre Şükür, 6 toplantıdan sadece 2'sine katıldı. Şükür'ün diğer vekillik faaliyetlerinde de neredeyse hiçbir şey yapmadığı görülüyor. Meclis'e girdiği günden bu yana bizzat hazırladığı kanun teklifi, yazılı veya sözlü soru önergesi yok. Şimdiye kadar sadece üç kez kürsüde konuşma yapan Şükür, grup önergelerinden de sadece birine imza atmış.
Hakan Şükür'ün devamsızlığı kamuoyunda tartışmalara neden olsa da AKP'den istifa edene kadar görmezden gelindi.17-25 Aralık operasyonlarından sonra Şükür AKP'den istifa edince yandaş medya Şükür'ün devamsızlığını manşetleri,ne taşıdı.
HDP'li Hezer ve Sarıyıldız'ın vekillikleri devamsızlıktan düşürüldü