Taksim'de şiddetli patlama!

İstanbul'da Taksim Kazancı Yokuşu, Pürtelaş sokakta patlama meydana geldi. Doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı tahmin edilen patlamada 6 kişi yaralandı.

cumhuriyet.com.tr

Cihangir Mahallesi Taksim Kazancı yokuşunda bir binada yer alan sanat galerisinde saat 16.15'te patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Patlamanın meydana geldiği bina ve çevresindeki binaların camları kırıldı. Sokaktaki araçlarda hasar meydana geldi. Olay yerince çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri olay yerinde çalışma yaparken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Binadan çıkartılan bir tüp dikkat çekti.  Yetkililerden yapılan açıklamalara göre patlamada 6 kişi yaralandı. 3 yaralı Alman Hastanesi'ne, durumları biraz daha ciddi olan diğer 3 yaralı Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
3 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan sanat galerisinin sahibi ve Heykeltıraş, Caner Karakaş ve eşi Emel Karakaş, ilk tedavilerinin ardından Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edildi. Patlama sırasında sokaktan geçen Mehmet Ali Sever isimli vatandaşın ise tedavisi hastanede sürüyor. Alman Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

"Yüzde 99 tüp gaza bağlı"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitter’dan yaptığı açıklamada “Beyoğlu Kazancı Yokuşu’nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde.” dedi.

Vali Mutlu akşam saatlerinde yaptığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, “Kazancı Yokuşu’ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi.” ifadelerini kullandı.


 

 VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Doğalgaz nedeniyle kaynaklandığı belirtilen patlamada yaralılar olduğu kaydedildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı ilk açıklamada, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüp gazdan kaynaklandığı yönünde" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK AÇIKLAMA YAPTI

Emniyet Müdürü Selami Altınok patlamanın yoğun bir doğalgaz sıkışmasından kaynaklanan patlama olduğunu söyleyerek, "Allah'a şükrediyoruz, can kaybımız yok. 4 yaralımız var. Durumları iyi. Hayati tehlikeleri yok. Birisinin durumu biraz daha sıkıntılı ama hayati tehlikesi oldugunu zannetmiyoruz. Maddi hasar bayağı fazla görünüyor. Sokak dar. Gaz sıkışması da olunca böyle bir sonuç ortaya çıktı.  Tesellimiz can kaybı yok.  Yaralılar içinde, olay yerinden geçenler de var. İçeride çalışan çocuklar da var. 3 yaralımız çok hafif. 1 yaralımız biraz daha cam kesmesi falan sonucunda oluşmuş bir yaralama. Ucuz atlattık. Geçmiş olsun diyorum." dedi.
 

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

"Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bir sanat galerisinde doğalgaza bağlı patlama gibi duruyor. 4 yaralı var.Terör olayı değil. Yaralıların durumuna dair henüz bir bilgi gelmedi."

GÖRGÜ TANIKLARI

Taksim Kazancı Yokuşu’nda meydana gelen patlamayı anlatan vatandaşlar, yaşanan panik ve korkunun büyük olduğunu söyledi. Bomba patlamış gibi ses duyduklarını belirten görgü tanıkları, yaralıların kolları ve saçlarının yandığını ifade etti. Büyük bir patlama duyduktan sonra olay yerine geldiklerini belirten görgü tanıkları, bazı kişilerin yerde yattıklarını gördüklerini kaydetti.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR / FOTO GALERİ