Taksim İlkyardım Hastanesindeki yangın Meclis gündeminde
Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın ile ilgili olarak Meclis Araştırması açılmasını istedi.
cumhuriyet.com.trTanrıkulu'nun Meclis'e yaptığı başvuru şöyle:
İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatı bölümünde yangın çıktığı ve ihbar üzerine İstanbul'un çok sayıda ilçesinden itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiği haberleri basına yansımıştır.
Yangının hastanenin dışında olduğu, ancak içeriyi duman kapladığı için birçok hastanın dumandan etkilendiği, yaklaşık 70 hastamın başka hastanelere sevk edildiği, 8.katta ise yoğun bakım hastaları olduğundan; yoğun bakım hastalarının birçoğunun tahliye edilemediği ve güvenli alanlarda tutuldukları yine basına yansıyan haberler arasındadır.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve iki Başsavcı Vekilinin olay yerinde incelemelerde bulunduğu ifade edilmekte olup; iddiaya göre yangının, alev alan su ısıtıcısının camdan atılmasıyla başladığı ve hastaneye giriş-çıkışlar kapatılırken, içeri kimsenin girmesine izin verilmediği belirtilmektedir.
Bir hasta yakınının attığı su ısıtıcısının, binanın altında bulunan çöplerin üzerine düşünce yangının büyüdüğü iddiaları akabinde, olay yerinde incelemelerde bulunan Gaziosmanpaşa İtfaiye Grup Amiri yangına ilişkin açıklamalar yapmış, yangının nedeni konusunda incelemenin sürdüğünü ifade ederken; özellikle 8'inci katta sorun yaşandığını belirtmiştir.
Yangına 80 itfaiye aracı ve 200 itfaiye personeli ile müdahale edilerek alevlerin yayılmasının önüne geçildiği ifade edilmiş ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın, binanın çatı ve cephesinde etkili olmuştur.
9 Nisan 2018 tarihi itibariyle yaklaşık 5 gündür İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın ile ilgili olarak yapılan inceleme ve soruşturmaların tamamlanarak, yangının kesin nedeninin kamuoyu ile paylaşılması, hastalar, çalışanlar ve hasta yakınları başta olmak üzere o tarihte hastanede bulunan herkesin hayatını tehlikeye sokan bu yangında ihmali ve sorumluluğu bulunanların belirlenerek hakların gerekli işlemlerin yapılması, ortaya çıkan her türlü maddi zararın tanzim edilerek bundan sonra benzer olayların yaşanmaması adına Sağlık Bakanlığı’nın ne tür önlemler alacağının da belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereği, Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.