Suriye sınırları kapatıldı!

Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı ve Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı kapatıldı.

cumhuriyet.com.tr

Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalif birlikler ile Irak Şam İslam Devlet örgütü arasındaki çatışmalar dün gece şiddetlendi. Çatışmaların Türkiye sınırına yakın noktadaki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı'nda yoğunlaşması üzerine Valilik, güvenlik gerekçesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı'nı geçici olarak giriş ve çıkışlara kapatıldığını bildirdi.

Cilvegözü'de kapatıldı

Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda dün bomba yüklü 2 aracın patlatılmasının ardından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı kapatıldı. Sınır kapısından sadece ülkesine gitmek isteyen Suriyelilerin geçişlerine izin veriliyor.
 
20 kilometre TIR kuyruğu
 
Suriye'nin Baba-Al Hava Sınır Kapısı'ndaki patlamalar sonrası can güvenliği nedeniyle araç trafiğine kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda TIR kuyrukları oluşmaya başladı. Sadece Suriyelilerin geçişine izin verilen kapıdaki TIR kuyruğu 20 kilometreyi buldu.
 
Kapıda bekleyen TIR şoförleri mağdur olduklarını belirterek, kapının bir an önce açılmasını beklediklerini söyledi. Şoförlerden Ahmet Kılıç, İzmit'ten geldiğini, yükü de öncelikli yük olduğu için sıraya girmeden ana kapıya yöneldiğini vurgulayarak, "Yumurta taşıyorum. Yumurtaların bozulma tehlikesi olduğu için yükümü en kısa sürede Suriye'ye indirmem gerekiyor fakat kapı kapalı olduğu için de gidemiyorum" diye konuştu.