Sözleşmeli personel alınacak
CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün soru önergesini yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türk Patent Enstitüsü'ne sözleşmeli personel alınması hususunda Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan gerekli izinler alındığını, 2010 yılı KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından söz konusu esaslara göre personel alımına başlanacağını bildirdi.
cumhuriyet.com.trSanayi Bakanı Ergün, Enstitü'de taşeron firma aracılığı ile çalışan personelden 2010 KPSS sınavına giren ve şartları taşıyanların da başvuruda bulunma hakkı bulunduğunu açıkladı. Ergün, 4/B uygulamasına geçişin personel özlük haklarını iyileştireceğinden personel giderlerini de artıracağını söyledi.
4/B maddesine göre sözleşmeli personel alınacak
2010 yılı KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel alımına başlanacağını kaydeden Bakan Ergün, "Enstitü'de taşeron firma aracılığıyla çalışan personelden 2010 KPSS sınavına giren ve şartları taşıyanların da müracaat etme hakkı bulunmaktadır" dedi.