Şener itfaiyecileri ziyaret etti
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin ve iktidar partisine mensup belediyelerin özelleştirme anlayışının ülkedeki işsizliği artırdığını savundu.
cumhuriyet.com.trTürkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, itfaiye hizmetlerinin başka bir şirkete verilmesine tepki için Şehzadebaşı Parkı'nda kurdukları ''Demokrasi Çadırı''nda eylemlerini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bimtaş A.Ş'de çalışan işçileri ziyaret etti.
Belediye-İş Sendikasına üye işçiler adına burada konuşma yapan İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş, Büyükşehir Belediyesinin 5 bine yakın personelinin 930'unun Bimtaş'ta çalıştığını ifade etti.
2009 yılında yapılan ihale sonucu itfaiye hizmetlerinin başka bir şirkete verildiğini, Bimtaş A.Ş'de çalışanların açıkta kaldığını ve iş akitlerinin feshedileceğinin söylendiğini anlatan Altaş, ''Her ne kadar 'işten atmadık' deseler de bu arkadaşlarımıza görev verilmiyor'' dedi.
Altaş, Fatih İtfaiyesindeki şoför açığının Bayrampaşa İtfaiyesinden alınan üç kişiyle karşılandığını ve bu kişilerden 48 saat çalışmalarının beklendiğini savunarak, kentte deprem, yangın gibi afet durumlarına hazırlık konusunda itfaiye teşkilatında ciddi bir zafiyet başladığını belirtti.
Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener de bir ülkenin ayağa kalkabilmesi ve gelişebilmesinin emeğe saygıya bağlı olduğunu vurgulayarak, ''Bir ülkede devleti idare edenler emeğe saygı duymuyorsa, insanımızın huzur ve güvenliği için mücadele eden insanların haklarını gasp ediyorsa, geleceklerini riske atıyorsa, o yönetim o ülkeyi felakete götürüyor demektir. Burada yaşadığımız tablo budur'' dedi.
Şener, hükümetin ve iktidar partisine mensup belediyelerin özelleştirme anlayışının ülkede işsizliği artırdığını savundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin doğru ve sağlıklı bir yöntem ortaya çıkarmak yerine hak kaybına uğrayan işçileri suçlu göstermeye çalıştığını öne süren Şener, bunun ''kendi hatalarını vatandaşın sırtına yıkmak'' anlamına geldiğini savundu.
Şener, Tekel işçilerinin Ankara'da eylemlerini sürdürdüğünü hatırlatarak, yabancılaştırma politikaları yüzünden ülkenin üretim gücünün tahrip edildiğini, tütün üretiminin bitirildiğini ve buna bağlı olarak Tekel çalışanlarının hak kaybına uğratıldıklarını ifade etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de itfaiyecilere karşı yanlış tutum ve politika içinde olduğunu öne süren Şener, ''Hükümet olmak demek, belediye idare etmek demek, çalışanları hak kaybına uğratmak demek değildir. Çalışanların refah düzeyini arttırmak demektir. Ama maalesef hükümet etmeyi, belediye idare etmeyi çalışanları mağdur etmek olarak anlayan yanlış bir zihniyet iş başındadır'' dedi.
Şener, Türkiye Partisi olarak itfaiye çalışanlarının direnişi haklı bulduklarına ve desteklediklerini söyledi.
"Konuyu TBMM'nin gündemine taşıyacağız"
Şener, çalışanların hak taleplerinin yetkililer tarafından duyulmasını ve makul olumlu bir cevap verilmesini beklediklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Ancak olaylara eğer böyle bakmıyorlarsa, yetkililer bu hak talebine doğru makul ve demokrasinin gereklerine uygun şekilde bakmıyorlarsa, açıkça bilmeliler ki sorunlar geçicidir, belediye başkanları, başbakanlar, hükümetler geçicidir ama bu ülkenin emek gücü kalıcı ve bakidir. Bize verilen bilgilere istinaden konuyu TBMM'nin gündemine taşıyacağız.'' Şener, bir süre ısınmak için yakılan ateşin karşısında işçilerle oturduktan sonra ayrıldı.