Sedyeyle gitti koşarak çıktı
Şiddetli bel ağrısı yaşayan ve yürüyemez hale gelen Önder, omurga ameliyatıyla sağlığına kavuştu
SİBEL BAHÇETEPE
Durumu hızla kötüleşti
Bir türlü tanı konamadığı için çok şiddetli ağrılar çektiğini anlatan Önder, şöyle devam etti:
“Ağrılarım sürekli artıyordu. Doktorlar bel fıtığı diyordu ama emin de olamıyorlardı. Ağrılarım artınca alternatif çözümler aradık. Yatağımı değiştirdik, kaplıcalara gittik, çeşitli ilaçlar kullandık ancak hiçbir fayda görmedim. Çantamı bile taşıyamıyor, eğilemiyor, hareketlerim sürekli kısıtlanıyordu. Benim için bir yerden bir yere gitmek bile ağrı çekmek anlamına geliyordu. Günün birinde belimin üstüne çok kötü düştüm; sonrasında ise bacaklarımda uyuşmalar başladı ve hızla durumum kötüleşti. Bunun üzerine tekrar doktora gittim ancak durumumun çok ciddi bir boyutta olmadığını, spor ve fizik tedavi ile düzelebileceğim söylendi. Ağrı kesici verip beni eve gönderdiler.”
Acil ameliyat denildi
İşyerinde ve evde de ağrıların devam ettiğini söyleyen Önder, “Örneğin yemek yapmaya başladıktan yarım saat sonra ağrılarım başlıyordu. Evde ve işyerinde hiç huzurum yoktu. Tekrar doktora gittiğimde MR çekildi ve fıtık, belimde bitişmeyen kemikler, omurgada açıklık ve bu nedenle de oluşan bir bel kayması olduğu söylendi. Fizik tedaviye başlandı. Ancak 10 gün sonra ağrılarım yine arttı. Bir gün evde otururken kasılıp kaldım. Ambulansla beni hastaneye götürdüler. Bir bacağım havada kasılı kalmıştı. Ayaklarımda güç kaybı başladı ve neredeyse felç olacaktım. doktorlarım acilen ameliyat olmamı söyledi. Ameliyatın türüne karar verildi. Vidalama, yani omurga sabitleme ameliyatı yapılmasına karar verildi. Ameliyatta omurgama 6 adet vida takıldı, bir haftaya yakın hastanede kaldım. Ağrılar ameliyattan bir süre sonra devam etse de sonrasında ayağımdaki his kaybı geçti. Giderek ağrılarım azaldı. Ameliyattan üç hafta sonra kontrole geldim ve fizik tedaviye başladık. Şu an çok rahat hareket ediyorum, hiçbir şikâyetim yok. Artık gönlümce, ağrım, sızım olmadan hayatıma devam edebileceğim” diyerek yaşadıklarını anlattı.
'PEK ÇOK NEDENİ VAR'
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Göçmen, “Bel kaymasının pek çok nedeni vardır. Bele darbe alınması, kontrolsüz düşmeler, tekrarlayan küçük travmalar nedenler arasındadır. Bel kaymasının tedavisinde, kayma hafif derecede ise istirahat, ağrı kesici, ödem giderici ilaçlar, günlük aktiviteleri kısıtlama ve gerekirse bel korsesi de önerilebilir. İlaç tedavisi ve ek uygulamalarla geçmeyen durumlarda cerrahi tedavi seçeneği düşünülür” dedi.