Sarıgül'ün 'yumruğu' için ne demişti?

Soma'da kendisini protesto eden vatandaşların üzerine yürüyen bununla da yetinmeyip bir vatandaşı yumruklayan Erdoğan daha önce bakın neler söylemişti.

cumhuriyet.com.tr

Soma'dan gelen acı haberlerle sarsılan Türkiye, ilçeyi ziyareti sırasında bir vatandaşa yumruk atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı konuşuyor. Erdoğan'ın madencilerin acısını yaşayan ve kendisini protesto eden bir vatandaşa yumruk attığı görüntüler sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı sarsacak cinsten.

YUMRUK ATAN ERDOĞAN DAHA ÖNCE BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla bir numaralı gündem maddesi haline gelen olay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart seçimleri öncesinde düzenlediği bir mitingde söylediği sözleri akıllara getirdi. 24 Mart 2014 günü bir miting düzenleyen Erdoğan'ın hedefinde, seçimler için CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül vardı. O günlerde Sarıgül, Feshane'de Fatih Belediye Başkan yardımcısının ağabeyi olan bir AKP'li ile tartışmış, yumruk attığı iddia edilen görüntüler ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN: SEN BENİM VATANDAŞIMI NASIL YUMRUKLARSIN

Erdoğan o gün Sarıgül için isim vermeden "Bunlar anarşist" demişti. "Genel muhalefetin başkanı bana küfür ediyor. Benim Trabzonlu hemşerime el kaldırıyor. Bunları gördünüz değil mi? Bunlar anarşist. Bunların her yeri terörle ortaklaşa yürüyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, miting alanında "Ya sen nasıl olur da benim bir vatandaşıma yumruk sallarsın? Bunlarda edep yok, adap yok" diye çıkışmıştı.