Sarıgül suçlamalara yanıt verdi

Mustafa Sarıgül, Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkındaki suçlamalarına tek tek yanıt verdi.

cumhuriyet.com.tr

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin aday tanıtım toplantısında kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi. Başbakan'ın dile getirdiği iddialarla ilgili geçmişte aklandığını ve şu anda hakkında herhangi bir soruşturma ya da dava bulunmadığını belirten Sarıgül,  "Sayın Başbakan’ın bu konuyu yeniden gündeme taşıması, sadece gündem değiştirme ve haksız ithamlarla şahsımı yıpratma çabasından başka bir şey değildir" dedi.

İşte Sarıgül'ün o açıklaması: Başbakan Erdoğan, 26 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaptığı konuşmada, 2005 Ocak ayında yapılan CHP Olağanüstü Kurultay sürecinde hazırlanan raporu kamuoyuna açıklayarak, şahsımla ilgili geçmişe dayanan asılsız suçlamalarda bulunmuştur.

"HAKSIZ ŞİKAYETLER"

Başbakan Erdoğan’ın sözünü ettiği rapor, o dönemin parti içi mücadele koşullarında bazı partililer tarafından hakkımda İçişleri Bakanlığı’na yapılan haksız şikayetleri içermektedir. Bu haksız şikayetler çerçevesinde, 9 Ağustos 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından bir rapor düzenlenmiştir. Bu raporda, imar yasasına aykırılık iddiasıyla gündeme gelen 27 binadan 5’i hakkındaki iddialar yerinde bulunmamıştır.

"SORUŞTURMAYA GEREK DUYULMADI"

Diğer 22 bina hakkındaki iddialara ise Danıştay nezdinde itiraz yapılmıştır.  Bu itiraz neticesinde, Danıştay Birinci Dairesi, 2005/1354 no’lu kararıyla, bir konu hariç, 21 bina hakkında yasaya aykırı hiçbir fiil olmadığından soruşturma açılmasına gerek duyulmadığı yönünde karar vermiştir. Soruşturma izni verilen bir konu hakkında açılan dava ise Şişli 9. Asliye  Ceza Mahkemesi’nin 2010/1678 no’lu kararıyla beraatle sonuçlanmıştır. Her iki karar da, yukarıdaki tarih, sayı ve dosya numaraları ile mahkeme kayıtlarında mevcuttur.

"ŞAHSIMI YIPRATMA ÇABASI"

Dolayısıyla, söz konusu iddialar hukuken sonuçlanmıştır ve bu durum bilinen bir gerçektir. Ayrıca şu an ve şu dakika itibariyle hakkımda herhangi bir inceleme, soruşturma veya dava yoktur.Bu nedenle, Sayın Başbakan’ın bu konuyu yeniden gündeme taşıması, sadece gündem değiştirme ve haksız ithamlarla şahsımı yıpratma çabasından başka bir şey değildir.

Toplumun doğru bilgilendirilmesi açısından hukuken yıllar önce sonuçlanmış olan iddialarla ilgili bu bilgi ve açıklamayı şahsınızda kamuoyunun bilgilerine sunarım.