Şarap tüketimi alzheimer riskini azaltıyor

Kuzey Karolina Wake Forest Üniversitesi'nin yaptığı açıklamaya göre, makul seviyede tüketilen şarap 75 yaş üstü yetişkinlerde 'alzheimer' riskini azaltıyor.

cumhuriyet.com.tr

Makul seviyede tüketilen şarabın 75 yaş üstü yetişkinlerde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığı bildirildi.

Kuzey Karolina Wake Forest Üniversitesi'nin bugün Viyana'da Alzheimer uzmanları konferansında açıklanan raporunda, 75 yaşından büyük 3069 kişiyi kapsayan araştırmanın sonuçları aktarıldı.

Buna göre, günde bir veya iki kadeh alkollü içecek, özellikle de şarap tüketenlerde Alzheimer hastalığına yakalanma riski yüzde 37 oranında azalıyor.

Araştırma, düşük düzeyde bellek sorunu yaşayıp haftada 14 kadehten fazla alkollü içecek tüketenlerde ise Alzheimer'a yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Öte yandan, Kaliforniya Tıbbi Merkezi'nin yayımladığı araştırmaya göre 55 yaşından büyük savaş gazilerinin Alzheimer'e yakalanma riski, post travmatik bozukluk çekenlerden iki kat daha fazla.