‘Sandıkta sallandırın’

CHP lideri Kılıçdaroğlu yurttaşlara ‘Kul hakkı yiyen AKP’den 30 Mart’ta hesap sorun’ dedi.

cumhuriyet.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en temel sorunu siyasetin kirlenmiş olmasıdır. Türkiye’nin en temel sorunu bir hükümetin bir devleti soymaya kalkmasıdır. Türkiye’nin en temel sorunu kul hakkı yiyenlerin iktidar olmasıdır” dedi.

Seçim çalışmalarını Kayseri’de sürdüren Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 30 Mart seçimlerinde Kayseri’den beklentilerinin büyük olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kayseri Anadolu kaplanlarının yuvasıdır. Burada emek vardır, burada sermaye vardır. Kul hakkı yemeyen insanların ocağıdır Kayseri. Kayseri 30 Mart’ta kul hakkı yiyenlerden hesap soracak” dedi.

Türkiye’nin en temel sorununun siyasetteki kirlilik olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, mitingde 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyolarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Diyorsunuz ki sıfırla Bilal sıfırla. Başçalan değil, Başbakan istiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Türkiye’nin en temel sorunu siyasetin kirlenmiş olmasıdır. Türkiye’nin en temel sorunu siyasetçilerin halkı soymaya kalkmasıdır. Türkiye’nin en temel sorunu bir hükümetin bir devleti soymaya kalkmasıdır. Türkiye’nin en temel sorunu kul hakkı yiyenlerin iktidar olmasıdır” dedi. Twitter’a erişimin engellenmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, yasakların gençler tarafından kabul görmediğini ifade etti. Ülkenin zor şartlar altında kurulduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Şimdi size başçalan yasak getirmek istiyor. Twitter yasağı, Facebook yasağı. Yasak bizim gençlere söker mi? Yasak Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlerine söker mi? Elbette sökmez. Çünkü biz bu ülkeyi dişimizle, tırnağımızla kurduk” diye konuştu. Hükümeti Suriye politikasından dolayı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Müslümanı Müslümana kırdıran bu adam, bakın Suriye’de Müslümanı Müslümana kırdırıyor” ifadelerini kullandı. Dinin siyaset için istismar edilmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Egemen Bağış’ın sosyal medya ortamında yayımlanan ve ayetlerle dalga geçtiği ileri sürülen konuşmasını örnek gösterdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin kendisine tazminat davası açtığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ben TBMM kürsüsünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde olan bir yolsuzluğu anlattım. Dava açtı benimle ilgili. Birinci aşamayı kazandı, götürdüm parasını verdim, 21 bin lira. Yargıtay’da davayı kaybetti. ‘Kılıçdaroğlu haklıdır’ dediler. Sonra Kayseri’deki mahkeme de ‘Kılıçdaroğlu haklıdır’ dedi. Şimdi buradan söylüyorum. Sucuk dağıtıyordu. Bizim milletvekilimiz, ayakkabı kutusunun içine sucuğu koydu, götürdü verdi. Kayseriliye sözüm, çıkıp Kayseriliden özür dilerse, benden özür dilerse, ‘Bir yolsuzluk olmuştur, Kayserililerden özür diyorum’ derse 21 bin lirayı vallahi söz verdim ona bağışlayacağım. Bağışlayacağım parayla sucuk alsın istediği kadar yesin. Kayserili görsün kim namuslu kim namuslu değil.”

Onun unvanını herkes biliyor

CHP iktidar olursa yardımları keseceği yönünde söylentilerin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, devletin verdiği yardımları iki katına çıkaracaklarını vurguladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, helikopterle geldiği Kayseri’de, Cumhuriyet Meydanı’na giderken, yol boyunca partililerin sevgi gösterisi ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, Kayseri mitingi öncesi de Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Buradaki konuşması sırasında partililerin “Hırsız Tayyip” şeklinde slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, “Onun unvanını bütün dünya biliyor, bütün dünya öğrendi. Şimdi yasaklarla kendi suçlarını kapatmak istiyor. Bir daha rezil oldu. 28 Şubat sürecinde Ankara’da bir Batı Çalışma Grubu vardı, şimdi bunlar başka bir grup kurdular, adı Batı Çalışma Grubu değil, ‘Batı çalma grubu’. Çalıyorlar, herkes biliyor nasıl çaldıklarını” dedi.