Sağlık çalışanlarından şiddete tepki (04.11.2014)

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, Acil Servis'te kalbi duran bir hastayı hayata döndürmek isteyen Dr. Ömer Çanacık ile ekibine, hastanın yakınlarının saldırıp ölümle tehdit ettiğini söyledi. Üzerinde 'Şiddete son' yazılı tişörtler giyinen sağlık çalışanları, yetkilileri can güvenliklerinin sağlanması için göreve davet etti.

DHA

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan yaklaşık 300 sağlık çalışanı, geçen 29 Ekim'de Acil Servis'te kalbi duran bir hastayı hayata döndürmek isteyen Dr. Ömer Çanacık ile müdahale ekibinin, hasta yakınlarının saldırısına uğrayıp darp edildiğini ve ölümle tehdit edildiklerini savunup eylem yaptı. Sağlık çalışanları, ellerinde, 'Artık darp edilmek istemiyoruz', 'Artık yeter', 'Önce can güvenliği' ve 'Şiddete son' yazılı dövizler taşıdı.

Daha önce birçok kez eylem yapmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını ve seslerini duyuramadıklarını düşündüklerini dile getiren sağlık çalışanları, bu kez eylemde slogan atmayıp sessiz kalmayı tercih etti. Grup adına basın açıklamasını Dr. Burcu Demirdöven yaptı. Yaşananların güvenlik tedbirlerinin eksikliğinden çok daha öte sebeplerden kaynaklandığını aktaran Dr. Demirdöven, "Bize yapılan şiddetin bitmeyen kronolojisini sayfalarca yazabiliriz. Endişemiz, ciddi önlemler alınmadığı sürece sağlık çalışanlarına lan şiddetin artarak süreceğidir. Yetkilileri, sağlık personelinin can güvenliğinin sağlanabilmesi için göreve davet ediyoruz. Madem ki önlükle hedef oluyoruz, o zaman bu önlüklerimizi çıkartıyoruz. Genel farkındalığı arttırabilmek için bugün bir gün süreyle acil serviste sadece hayati tehlikesi olan acil durumdaki hastalara bakacağız" dedi.

Daha sonra, sağlık çalışanları, Gaziantep'te görevi başında bir hasta yakınının bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ın temsili mezarına kadar yürüdü ve buraya karanfil bırakıp eyleme son verdi.