Sağlık Bakanlığı'ndan o hastane için açıklama

Sağlık Bakanlığı:"Haberde yer alan fotoğraflardaki alanlar, hastaların kullanımına tamamen kapalıdır ve yenilenme kapsamındadır"

AA

Sağlık Bakanlığından, Üsküdar Devlet Hastanesi ile ilgili yer alan iddialerle ilgili, "Haberde yer alan fotoğraflardaki alanlar hastaların kullanımına tamamen kapalıdır ve yenilenme kapsamındadır" açıklaması yapıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı medya kuruluşlarında "Bu hastane hasta eder" başlığıyla Üsküdar Devlet Hastanesiyle ilgili bazı iddialar ve fotoğrafların yer aldığı belirtildi.

Üsküdar Devlet Hastanesi hizmet binasının, bakanlığın hastane yenileme projeleri arasında yer aldığı, yeni hastane projesi kapsamında ana binanın yıkılarak, modern bir hastane inşa etmek üzere bütün hazırlıkların yapıldığı, tüm süreçlerin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, hizmetin aksamaması ve vatandaşların mağdur olmaması için mevcut binanın yıkımının, Üsküdar Devlet Hastanesine bağlı Validebağ Ek Hizmet Binasının deprem güçlendirme çalışmasının tamamlanıp Haziran ayında teslim edilmesinden sonra gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, buna rağmen yıkılacak ana binada daha sağlıklı mekanlarda hizmet vermek adına iyileştirme çalışmaları yapıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Haberde yer alan fotoğraflardaki alanlar hastaların kullanımına tamamen kapalıdır ve yenilenme kapsamındadır. Haberde bahsi geçen inşaat moloz ve harfiyat atıkları hafta sonu ve mesai saatleri dışında yapılan yenileme çalışmalarına ait olup, hastanenin arka tarafında bulunan ve vatandaşlara tamamen kapalı olan alanda toplanmaktadır. Bu alana ait fotoğraflar ise bu zaman dilimine aittir."

Haberde yer alan "laboratuvarda kullanılmış tıbbi malzeme atıkları siyah poşetler içinde kapının önüne yığılmış" iddiasının ise tamamen asılsız olduğu, tıbbi ve tehlikeli atıkların dünya standartlarına uygun şekilde kırmızı tıbbi atık poşetleriyle ilgili depolarda toplandığı belirtildi.