Polisin yeni üniformalarına sosyal medyadan tepki yağdı

Polisin Selçuklu motifli yeni protokol kıyafeti beğenilmedi.

cumhuriyet.com.tr
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle polislerin bu yıl giyecekleri protokol ve tören kıyafeti yeniden belirlendi. Kıyafetleri Olgunlaşma Enstitüsü tasarladı.
 
İşte tepki çeken üniformalar - FOTO GALERİ
 
Yeni kıyafetlerde ceket petrol mavisi, düğme hizalarında sağ ve sol taraflarda olmak üzere 8 adet Selçuklu ‘kufisim’ motif bulunuyor. Düğme ilikleri ibrişim ile örülmüş, ceket kol uçlarında sarı sim Selçuklu kufi motif görülüyor. Sol omuz başında apolet ve koltuk altından geçen iki sıra sarı sim kordon bulunuyor. 
 
Pantolon için siyah renk tercih edilirken, yan dikişler üzerinde kemer altında başlayıp paçaya kadar inen sarı simden zıh var. Kıyafet beyaz gömlek ve siyah kravat ile tamamlanıyor. Şapka da ceketin rengiyle aynı. Şapkanın üzerinde sarı sim şeritli siyah renkli biye bulunuyor. 
 
MODACILAR BEĞENMEDİ

Polis yeni protokol kıyafetini giymeye başladı. Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı Selçuklu motifli üniformalar modacılar tarafından beğenilmedi. 

Kimi modacı yeni üniformaları 'kadınımsı' bulurken, kimi ise 'Nakışları anlamadık' dedi. 

BOMBACI GÜLMEKTEN PİMİ ÇEKEMEZ!

Polisin yeni üniformalarına en ilginç tepki ise CNN Türk'teki 'Parametre' programında Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir ve Radikal Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'ten geldi. 

"Başbakanlığa veya İçişleri Bakanlığı'na saldırmak isteyen bir bombacı bu üniformayı görürse gülmekten eylemini gerçekleştiremez!"

 

'Allah'ın sopası yok'

Üniformalar sosyal medyada da konuşuldu.

Akça ?@peripateticpers
Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı Selçuklu motifli polis üniformaları...İşte Allah'ın sopası yok :)

azuth
Merhaba. Yeni protokol kiyafetleriniz çok tatlı olmuş. Valizimi yukarı siz mi çıkartırsınız ben mi alayım? @emniyetgm http://t.co/OJWHyUAjVs

Atacan Soltaş#AK
S.A arkadaşlar yeni polis uniformasıyla polisi iki paralık ediyolar oyuna gelmeyin.

gül ?@glprngn
polis,protokole kanaviçe işleyerek mi hazırlanıyormuş neymiş,ne biçim üniforma be o öyle?yakışmış :)coplayacaklar bizi kesin güldük diye! :)

Seren Aydın ?@SerennAydin
Polis bu yeni üniforma ile kraliyet nişanını alabilir bence