'Pis Fenerli' cinayetine 12,5 yıl hapis

Galatasaray- Bursaspor maçını izlemeye giden 19 yaşındaki Uğur Fakılı’nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık Muhammed Yakup İtmiş ‘kasten öldürme’ suçunu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle müebbetle yargılanırken ceza indirimi alıp 12,5 yıla çarptırıldı.

cumhuriyet.com.tr

İstanbul, Mecidiyeköy'de 2 Eylül 2012’de  çıkan kavgada 19 yaşındaki Uğur Fakılı'nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin savcılık Muhammed Yakup İtmiş hakkında müebbet hapisle, diğer iki sanığın ise ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçlarından 15 yıla kadar cezalandırılması istemiyle dava açmıştı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına  tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş, ölen Uğur Fakıllı’nın babası İsmail Fakıllı, annesi Nurgül Fakıllı katıldı.


“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI TALEP EDİYORUM”

Son sözleri sorulan baba İsmail Fakıllı “Kavgayı başlatan oğlum değildir. Sanıklar kendi aralarında konuşmuşlardır. Bir şekilde oğlumun da içinde bulunduğu grup hakkında olumsuz beyanda bulunmuşlardır. Bu yüzden de oğlum onları uyarınca sanıklar birlikte oğlumu öldürmüşlerdir. Cezalarını talep ediyorum” dedi.  Anne Nurgül Fakıllı ise “Oğlum Murat Çelikbaş’la kavga ederken tutuklu sanık kavgaya karışarak üçü birlikte oğlumu öldürmüşlerdir. En ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

‘ÖLENİN AİLESİNE SABIR DİLİYORUM’

Sanık avukatı Mehmet Fehim Güneş mahkemenin vereceği kararda en alt sınırdan ceza verilmesini ve sanığın kimliği belli olmasına rağmen olaydan sonra kendiliğinden teslim olması nedeniyle tahliye talep etti. Sanık Muhammed Yakup İtmiş son sözünde “Ölenin ailesine sabır diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Adaletinize güveniyorum” dedi.

MAHKEME HAKSIZ TAHRİK DEDİ

Dosyayı karara bağlayan mahkeme sanıklar Murat Çelikbaş ve Uğur Yavuz’un ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçunu işledikleri sabit olmadığından beraatlerine karar verdi. Mahkeme sanık Muhammed Yakup İtmiş hakkında ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.  Mahkeme sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğini gerekçe göstererek cezayı 15 yıla indirdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halinin göz önüne alan mahkeme sonuç olarak 12,5 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

“AHİM'E GİDECEĞİM”

Mahkemenin kararına isyan eden baba İsmail Fakıllı yaptığı açıklmada “Bize burada adeta bir Nejat Uygur tiyatrosu uygulandı. Yine gülen hep komedi işleyenler oldu. Biz yine mağdur olduk. Ben mahkemeye ilk günden beri güvenmiyordum. Bu güvensizliğimde haklı çıktı. Karara itiraz edeceğim. Avrupa İnsan Hakları’na gerekirse Meclis Komisyonuna kadar gideceğim.

Mütaaladan:

Galatasaray -Bursaspor maçının oynanacağı gün maktul Uğur Fakıllı'nın olay günü arkadaşlarıyla buluşarak Mecidiyeköy'e geldiklerini mütalaasında belirten Savcı Yelkenci, bu sırada üzerinde Real Madrid takımının forması bulunan sanıklardan Muhammed Yakup İtmiş'i forma renginden dolayı Fenerbahçeli zanneden maktul Uğur Fakıllı'nın, sanığa "Pis Fenerbahçeli" demesi üzerine tartışma çıktığını belirtti. Mütalaada olay şöyle anlatıldı: “Tartışma esnasında maktul Uğur Fakıllı cebinden çıkardığı bıçakla Murat Çelikbaş'ın üzerine yürüdü. Bunun üzerine Muhammed Yakup İtmiş de üzerinde bulunan bıçakla Fakıllı'ya saldırdı.”

Savcı, sanık Muhammed Yakup İtmiş'in "Haksız tahrik altında kasten insan öldürme" suçunu işlediğini ifade ederek 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş'ın ise kasten insan öldürme suçuna yardım etme iradesiyle hareket ettiklerine ilişkin delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmesi istendi.