''Özel statü beni de rahatsız ediyor''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili yasa tasarısı konusunda, "İnsanların asgari ücretle çalıştığı, hatta asgari ücretin altında sosyal yardımlarla geçinilen bir ülkede, bu özel statünün getirilmesi çok doğru değildir. Kişisel olarak beni de rahatsız ediyor" dedi.

cumhuriyet.com.tr

Gürsel Tekin, Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde ikamet eden Roman vatandaşları ziyaret etti. Roman vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Tekin, daha sonra ev ziyaretlerinde bulundu. Tekin, Roman vatandaşların çok ciddi sorunlarının bulunduğuna dikkati çekerek, ilk olarak mülkiyet sorunu yaşadıklarını kaydetti.

Hükümetin Sulukule'de yaptığı Roman açılımını eleştiren Tekin, "İnsanların en önemli şeyi de, barınma ve mülkiyet sorunudur. Yüzyıldır bu ülkenin yurttaşları olan Roman vatandaşların halen mülkiyet sorunları çözülememişse, biz dahil olmak üzere, hepimizin kendimizi bir gözden geçirmesi gerekiyor. Buradaki vatandaşlarımızın ivedilikle tapularının verilmesi gerekiyor. İstenirse çok kısa sürede mülkiyet sorunu çözülebilir. Mülkiyet ve tapu sorunu çözülürse burada rahatlıkla insanlar kendi evlerini dönüştürebilirler" diye konuştu. Romanlar, sağlık ve mülkiyet sorunlarına çözüm getirilmesi isteğinde bulundu.
 

"Yasa Tasarısı"

Tekin, Beylikdüzü'nde Romanlar'ın evlerini ziyaret ettikten sonra, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. TBMM'de grubu bulunan 4 partinin ortak teklifi ile Meclis'e sunulan, milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili yasa tasarısı hakkındaki soruları cevaplayan Tekin, kişisel olarak bu düzenlemeden rahatsız olduğunu belirtti. Meclis'te grubu bulunan 4 partinin sadece bu konuda değil, birçok kararda uzlaştığı ifade eden Tekin, "Ben doğrusu Meclis'e giden bir milletvekili değilim, daha çok milletle meşgulüm ve milletin içindeyim. Gazetede okudum, içeriği nedir tam bilmiyorum. İnsanların asgari ücretle çalıştığı, hatta asgari ücretin altında sosyal yardımlarla geçinilen bir ülkede, bu özel statünün getirilmesi çok doğru değildir. Kişisel olarak beni de rahatsız ediyor" diye konuştu.

Gürsel Tekin
, PKK'nin silah bırakması ve çekilme süreciyle ilgili soru üzerine, iktidar kanadından çözüm süreciyle ilgili farklı demeçlerin bulunduğunu anlattı. Çekilme süreciyle ilgili Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demeçlerinin olduğundan bahseden Tekin, AKP yetkililerinin çözüm süreciyle ilgili farklı demeçler verdiğini savundu.

Tekin şunları kaydetti: "O açıdan sürecin nasıl başlayıp başlamadığını doğrusu bilmiyorum. Bize en çok sorulan 'Sürece destek verecek misiniz?' oluyor. Ben bu sürecin dört tarafı olduğunu düşünüyorum. Biri hükumettir, iktidardır, ikinci tarafı devlettir. Öbür tarafa baktığımızda PKK ve BDP'dir. Ayrıca verilen dört demece de bakmak gerekir. Acaba bu gerçekten bir "barış süreci midir?' yoksa başka bir şey midir? Sayın Başbakan'ın cümlesi aynen şu 'Kim pazarlık yapıyorsa, namussuz ve şerefsizdir'. Devletin önemli bir kurumu açıklama yaptı 'galiba biz bölünüyoruz' dedi. PKK adına Murat Karayılan, 'Liderimiz bırakılmadığı sürece barış olmaz' diye açıklama yaptı. Selahattin Demirtaş, 'Gerilla çekildi, asker de çekilecek' beyanları verdi. Doğrusu bu cümleleri üst üste koyduğumuzda, bunun adı barış mıdır nedir onun takdirini kamuoyuna bırakıyorum."

Tekin, gazetecilerin sorularını cevaplandırdıktan sonra, Yakuplu Anadolu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi, ardından Beylikdüzü Yakuplu Dayanışma Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.