Özdil 'müstahak' davasından aklandı, Hürriyet'e sitem etti

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'fıtrat' açıklamasına tepki olarak, 'müstahak' açıklaması yapan Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında takipsizlik kararı verildi.

cumhuriyet.com.tr

Özdil, "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" diyen Erdoğan'ı, Halk TV yayınında, "Şimdi Tayyip Erdoğan çıkıp, bunların ölmesi normal falan diyor. Dolayısıyla, ben başbakana katılıyorum, yani bu olan biten gayet normaldir, hatta müstehaktır bile denilebilir, hepimizi çok daha büyük facialar beklemektedir, Kraliçe Victoria’nın istifa etmesi gerekir" sözleriyle eleştirmişti.

"SAVCI SUÇ YOK, HAKARET YOK, HAKARET KASTI DA YOK DEDİ..."

Bugünkü köşe yazısında hakkında 'takipsizlik' kararı verildiğini açıklayan Özdil, "Aradan 8 ay geçti. Bekledim. Yargıya intikal ettiği için, tek kelime yazmadım, bekledim. Ve, dün karar çıktı. Dosyayı inceleyen savcı, 'Yılmaz Özdil’in sözlerinde isnat edilen suç yok, suç unsuru yok, hakaret yok, hakaret kastı da yok' dedi. Takipsizlik kararı verip, dava bile açılmasına gerek görmedi" ifadelerine yer verdi.

Özdil, yazısında eski gazetesi Hürriyet'e de sitem ederken, "Bunlar olup biterken, gazetem Hürriyet tek kelime yazmadı. Sustu. Hürriyet yazarlarından hiçbiri tek kelime yazmadı. Kendi gazetemde savunmasız kaldım. Patronuma ait CNNTürk televizyonunda 'iğrenç biri' olduğum bile söylendi. Buna mukabil, Sözcü, Cumhuriyet, Aydınlık, Yurt gazeteleriyle, Ulusal Kanal ve Halk TV kapı gibi arkamda durdu, iftirayı afişe ettiler" dedi.