Osmangazi Köprüsü’nün mimarı özel çocuklar için mutfağa girdi

Osmangazi Köprüsü’nün Japon mimarı Moriwaki, down sendromlulara destek için Down Kafe’de suşi yaptı. Kafe çalışanı down sendromlu gençler de, Moriwaki’nin hazırladığı yemekleri ikram etti.

cumhuriyet.com.tr

 


26 yıldır Türkiye’de yaşayan Osmangazi Köprüsü mimarı Japon Yoshinori Moriwaki, önceki gün Down sendromlular için mutfağa girdi ve suşi hazırladı. Down’lu gençlerin servis ettiği yemekler büyük beğeni topladı.


Milliyet'ten Arif Balkan'ın haberi şöyle: Down sendromluluların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için kurulan ve down sendromlu gençlerin çalıştığı ‘Down Kafe’de önceki gün Japon mutfağının geleneksel tatları sevenleriyle buluştu. İstanbul’da yaşayan Japonların da ilgi gösterdiği etkinlik, Osmangazi Köprüsü’nün mimarı ve aynı zamanda Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yoshinori Moriwaki tarafından organize edildi. Down sendromlular için mutfağa giren Moriwaki, suşi hazırladı. Farkındalık mesajı veren Japon mimar tarafından hazırlanan menüde, suşi ve ayva tatlısı gibi Japon ve Türk mutfağının sevilen yemekleri yer alırken, servisi Down’lu kafe çalışanları Zekiye Büyükcan, Hale Eker ve Sezil Singen yaptı.

‘Sık geliyorum’

Etkinlikle down sendromu konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Japon mimar Moriwaki, “Bu kafeye mümkün olduğu kadar çok sık gidip gelmeye çalışıyorum. Bu etkinlikle amacımız down sendromlu insanlara bir nebze de olsa yardımda bulunmaktı. Onların sosyal hayata katılımı çok önemli. Onlara sırtımızı dönmek yerine burada olduğu gibi hayatın içine almalıyız” ifadelerini kullandı.

Destek olmaya geldiler

Konuklar da Moriwaki ve down sendromlu gençlerin servisinden oldukça memnundu. Etkinlik için kafeye gelen Gülsüm Bezer, “Down sendromluların çalışabileceği ve yeni insanlar tanıyabileceği bu gibi kafelerin sayısı artmalı. Bizler de mümkün olduğunca buraya gelmeye çalışıyoruz” dedi. Konuklardan Erdal Yılmaz da, “Damak tadıma hitap etmemesine rağmen suşi yemeğe geldim. Aslında sushi elbette işin bahanesi. Down sendromlular çalışabilir, okula gidebilir, hayata katılabilir. Bunun farkındalığı çok önemli” diye konuştu.