Ormanlık alanda bulunan kayıp telefonun galerisinden maymun selfie'leri çıktı
Malezya’da yaşayan Zackrydz Rodzi, kaybolan ve ertesi gün ormanlık alanda bulduğu telefonunun galerisine girdiğinde maymun selfie’ileri, ağaç fotoğrafları, hatta kısa bir video ile karşılaştı.
cumhuriyet.com.trMalezya'nın Johore eyaletinde yaşayan Zackrydz Rodzi isimli bilgisayar mühendisliği öğrencisi, sabah uyandığında telefonunu evde bulamayınca çalındığını düşündü.
Ancak eve hırsız girdiğine dair bir işaret de bulamayan Rodzi, bahçede gördükleri maymundan şüphelendiklerini ve telefonunu çaldırdığında ormanlık alandan sesler geldiğini fark etti.
Sese doğru gittiğinde telefonunu çamurun içinde buldu.
Telefonu alan kişi hakkında bir ipucu yakalamak için galeriyi açan Rodzi maymun selfie’leri, orman fotoğrafları ve maymunun telefonu ısırmaya çalıştığı anların videosuyla karşılaştı.
Something yang korang takkan jumpa setiap abad. Semalam pagi tido bangun bangun tengahari phone hilang. Cari cari satu rumah geledah sana sini semua takde then last last jumpa casing phone je tinggal bawah katil tapi phonenya takde. Sambung bawah. pic.twitter.com/0x54giujnY
— z (@Zackrydz) September 13, 2020
Maymunların kentsel alanlarda olduğu gibi yerel mahalledeki evlerden hırsızlık yapmalarının olağandışı olduğunu belirten Rodzi, bulduğu fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı.
Malaysian man 'finds' monkey selfies on lost phone ??????https://t.co/ptxaOGt1pT
— BBC News (World) (@BBCWorld) September 15, 2020
Rodzi'nin başına gelen şaşırtıcı olay, daha önce de Endonezya'ya giden ABD'li bir fotoğrafçı ile de gündem olmuştu.
Makinasını Endonezya'da gittiği yağmur ormanlarında bir maymuna kaptıran David Slater, fotoğraf makinesini bulduğunda içerisinde Naruto isimli maymunun çekmiş olduğu selfie'lerle karşılaşmıştı.
Hayvan hakları için mücadele eden örgüt PETA, fotoğrafların telif hakkı için maymun adına dava açmış ancak mahkemenin kararı Slater'dan yana olmuştu.
Monkey selfie case settled - https://t.co/DVRXJtbnRv#IntellectualProperty #MonkeySelfie #Naruto #Copyright pic.twitter.com/IoV1SVQeti
— IPPro (@IPProMagazine) September 12, 2017
Kaynak: Sputnik