Orduya dönmek istedi: TSK, mahkemeye firari savcının suçlamalarını yolladı
Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı’nda görev yapan Yarbay Tamer Karslıoğlu, önce 56 sanıklı askeri casusluk davasının sanığı oldu, sonra 'disiplinsizlik' gerekçesiyle ordudan atıldı. Beraat edince orduya dönmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. TSK’den mahkemeye gönderilen ve sicil notunun 99.21 olduğu Karslıoğlu'nun özlük dosyasından FETÖ’cü firari savcının iddianamedeki suçlamaları çıktı.
cumhuriyet.com.trEski Yarbay Tamer Karslıoğlu, Türkiye’nin NSA’i olarak anılan GES Komutanlığı’nda ağ güvenliğini sağlamak ve şifreli dosyaları çözmekten sorumluydu. Ermenice, Rusça, Fransızca ve İngilizce biliyordu. Uluslararası sertifikalara sahipti. Karslıoğlu’nun hayatı Ekim 2010’da kâbusa döndü. İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasında çoğunluğu muvazzaf subay 56 sanıktan biriydi. Suç örgütü üyesi olmakla suçlandı. Tek karacı subaydı ve tutuksuz yargılanırken 2012’nin Mart ayında “disiplinsizlik” gerekçesi ile TSK’den atıldı. Raporun altındaki imza 15 Temmuz’da Ankara’da tankları şehre gönderme emrini veren, darbe girişimi sonrası firar eden Tuğgeneral Ali Kalyoncu’ya aitti.
YARGILAYAN SANIK, O BERAAT ETTİ
Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre iddianameyi firari FETÖ sanığı olan dönemin Özel Yetkili Savcısı Fikret Seçen hazırladı. Yargılamayı görevi kötüye kullanmak ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 10 yıl hapse çarptırılan Metin Özçelik'in başkanı olduğu İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi yaptı. Karslıoğlu 2012 Ağustos'unda 7 yıl 4 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 9. Ağır Ceza Dairesi kararı onadı. Kumpas 2016’da çözüldü. Karslıoğlu ve diğer sanıklar beraat etti.
7 AY ÖNCEDEN DARBE UYARISI YAPTI
5 yıl boyunca işsiz kalan Karslıoğlu için bundan sonraki süreç haklarını geri alma ve yeni bir hayata başlangıç yapmaktı. 2014’de Anayasa Mahkemesi’ne orduya dönmek için başvurdu. 3 yıl geçti ama sonuç çıkmadı. Bir taraftan da Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde uğradığı haksızlığın telafisi için tazminat davası açtı. “Oyum Ben” adında yaşadığı süreci anlatan bir kitap yazdı. 12 Ocak 2016’da Ankara Anayasal Suçlarla Mücadele Bürosu’na suç duyurusunda bulundu. “FETÖ ve özellikle TSK içerisindeki unsurlarıyla mücadele etmeyi ülkemizin var oluş mücadelesi olarak değerlendiriyorum’ ifadesini kullanarak “darbe” uyarısı yaptı. 7 ay sonra Türkiye bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Karslıoğlu 6 ay önce OYAK’ta Bilişim Sistemleri Güvenlik Müdürü oldu.
MAHKEME DİSİPLİNSİZLİĞİ SORDU
Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi son duruşmada Kara Kuvveleri Komutanlığı’ndan resen ayırma kararının disiplinsizlikten yapıldığı hatırlatarak, TSK’den bu fiilin dayanakları, somutlaştırılıp somutlaştırılmadığı, varsa verilmiş kararının gönderilmesi istendi. TSK, Karslıoğlu’nun atılmaya ilişkin kararının bulunduğu özlük dosyasını mahkemeye gönderdi. Dosyada sicil notu 99.21 olarak görülen Karslıoğlu’nun atılma gerekçesi olarak yargılandığı ve beraat ettiği casusluk davasındaki firari savcı Fikret Seçen’in hazırladığı iddianamedeki suçlamalar konu edildi. Karslıoğlu’nun atılma gerekçesi de açığa çıktı.
‘BERAAT KARARIM YOK SAYILDI’
Karslıoğlu, Hürriyet'e şunları söyledi: “Hâkim disiplinsizlikleri sordu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, FETÖ’cü Ali Kalyoncu’nun imzası bulunan cevabından beterini vermiştir. Disiplinsizlik fiilinin dayanakları ve somutlaştırılıp somutlaştırılmadığı sorulmasına rağmen FETÖ’cülerle aynı hatta daha vahim cevap sunulmuştur. Üstelik atılmama bahane edilen ve iddianamesi vahim bulunan casusluk davasından beraat kararım yok sayılmıştır.”