Önüm okyanus, arkam çöl

Brezilya’nın en güzel eyaletlerinden Maranhao, Atlas Okyanusu kıyısında. Bölgedeki geniş kumullar ve bunların arasına saklanmış masmavi göller benzersiz manzaralar oluşturuyor.

cumhuriyet.com.tr

Maranhao plajları, ormanları, Sao Luis ve Barreirinhas gibi güzel kentleri, deniz mutfağıyla da cazip bir seyahat rotası. 
Ben Brezilya yolculuğunun hayalini kurarken Roma’daki arkadaşım Floria, haziran başında yapılacak bir turun rehberi olacağını, ortak birçok arkadaşımızın da geleceğini söyledi. Hemen “Beni de dahil et” dedim. Böylece 11 kişilik arkadaş grubuyla Roma’dan Sao Paolo’ya uçtuk. Nihayet, yıllardır gitmeyi hayal ettiğim ülkedeydim.

2-3 GÜNLÜK TUR DÜZENLENİYOR

İguasu’dan başlayan gezimizde gittiğimiz her bölgeye, her kente hayran oldum. Pantanal bölgesinde doğayla baş başa geçirdiğimiz harika birkaç günden sonra uzun iki uçuşla Maranhao Eyaleti’nin başkenti Sao Luis’e vardık. Ama yolculuk burada bitmedi. Bizi karşılayan minibüsle dört saat daha yol alıp Preguiças Nehri’nin kenarındaki küçük bir kasabaya, Barreirinhas’a ulaştık. Pousada Belo Horizonte’ye yerleşip bütün yorgunluğumuza rağmen hemen dışarı çıktık. Öğle yemeği için nehrin kenarındaki lokantalardan birini seçtik. Brezilya’nın ünlü içkisi caipirinha’larımızı yudumlamaya başlayınca keyfimiz yerine geldi. Nefis deniz mahsulleri yedik. Nehir kıyısındaki lokantalarda canlı müzik de var, hesaba müzik ücretini de ilave ediyorlar. Kıyı boyunca lokantalar ve hediyelik eşya dükkânları sıralanıyor. Yerli kızlar lokantaları dolaşıp hasır sepetlerde el işi kolyeler, küpeler satıyorlar. Brezilya’nın birçok bölgesinde satılan değerli taşlar burada yok. Turistlerin genellikle iki gece konakladıkları bu kasabanın özelliği, dünyanın en ilginç doğasına sahip Lençois Maranhenses’e yakın olması. Bu bölge kumullarıyla dikkat çekiyor. Sao Luis’deki acenteler, buraya iki ya da üç günlük turlar düzenliyor.