‘Ölenlerin belki dördü yaşardı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara katliamından hemen sonra hastanelerde ilk gün 24 kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekerken bu konuda bakanlığın ihmali olmadığını söyledi.

iklim öngel



TTB’nin de aralarında bulunduğu meslek odaları ve sendikaların sosyal medyadaki kan ihtiyacı paylaşımları ile hastanelerde sağlıkçı olmayanların yaptığı “kan anonsları”nın hizmeti aksatmak amaçlı olduğunu savunan Müezzinoğlu, “ölü sayısının da artırılmaya” çalışıldığını ileri sürüldü. Müezzinoğlu, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara katilamının ardından “İhtiyaç yok” denmesine karşın kan anonslarının yapıldığını belirten Müezzinoğlu, Ankara Tabip Odası’nın sosyal medyada yaptığı kan ihtiyacı paylaşımlarını anımsatarak, “İhanetin en kralını burada yaptılar. Bizim hastanelerimiz kan almıyor.

Kanı Kızılay alıyor. 1-1.5 saat sonra 1500 kişi geldi 1480’nin kaydını almışız. 80 hastadan kan almak zorunda kalmışız. Milletle kavga etmek zorunda kaldık. İlk gün kaybettiğimiz 24 vaka var. Yaralı gelip de kaybettiğimiz 24 yaralı vaka yakınının tamamının bunlardan davacı olmasını istiyorum. 24 tanenin belki 4’ünü yaşatacaktık” dedi.

Müezzinoğlu, Türk Tabipleri Birliği hakkında da savcılığın soruşturma başlatması gerektiğini belirtti.