O savcı gözlerini dinlendiriyormuş!

Ethem Sarısülük'ü başından tek kurşunla vurarak öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın duruşmasında savcının uyumasına Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.

cumhuriyet.com.tr

HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Kızılay’daki Gezi eylemleri sırasında polisin tabancasından çıkan kurşunla öldürülen Ethem Sarısülük’le ilgili davada uyuklayan savcı ve hakim hakkında basında çıkan haberler üzerine işlem başlatıldı.

Sarısülük’ü vurarak ölümüne neden olduğu için yargılanan Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davanın Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında savcı Mustafa Şahin ile mahkeme üyesi Cevdet Bak’ın duruşma esnasında uyuklayan fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmış ve büyük tepki çekmişti.

Duruşma sonunda “tarafsızlıklarına gölge düştüğü” gerekçesiyle davadan “çekinme” kararı alan heyetle ilgili olarak HSYK da harekete geçti. Edinilen bilgiye göre HSYK Genel Sekreterliği Basın Bürosu, basında savcı ve hakimin uyukladığına ilişkin çıkan haberleri ihbar kabul etti. HSYK 3. Daire önümüzdeki günlerde dosyayı inceleyerek bir karar verecek. İnceleme sonrası soruşturma açılmasına geçilmesi durumunda HSYK disiplin cezası verilip verilmemesine karar verecek. Uyuklama vakasını değerlendiren HSYK yetkilileri, bu kadar önemli bir davada ortaya çıkan görüntülerin yargının kamuoyundaki imajına büyük zarar verdiğini belirtti.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), Ankara’daki Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis memuru Ahmet Ş.’nin yargılandığı davanın önceki günkü duruşmasında uyuduğu iddia edilen üye hâkim Cevdet Bak ile Cumhuriyet savcısı Mustafa Şahin hakkında inceleme başlattı. Öte yandan hâkim Cevdet Bak’ın gözünden dolayı rahatsız olduğu gözlerini dinlendirmek amaçlı koltuğa kafasını dayar bir pozisyonda oturduğu belirtildi. HSYK’ya da bu yönde ilk savunmanın yapıldığı ifade edildi.