O 'cop'u tanık yaptılar!

Ali İsmail Korkmaz’ı dövüldüğü sokakta kovalayan, aynı sokakta başka gençleri coplayan polis memuru Selçuk Bal’ın, şüpheli olması gerekirken, davaya ‘tanık’ olarak çağrıldığı ortaya çıktı.

cumhuriyet.com.tr

Korkmaz Ailesi’nin avukatları soruşturma sürecinde, Bal’ın da diğer sanıklarla beraber hareket ettiğini belirterek, şüpheli sıfatıyla dinlenmesini istemiş, savcılık harekete geçmemişti.

Eskişehir Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli Selçuk Bal, kamera kayıtlarından yapılan tespitlere göre Korkmaz’ı sokağa girerken kovalayan üç polisten biriydi. O polislerden Hüseyin Engin, Korkmaz’ı darp ederken, Bal, adı belirlenemeyen bir gence copla hamle yaptığı sırada kadraja giriyordu. Sendeleyen genç kaçarken, Bal ise kaçışan göstericilere cop sallıyordu. Bu arada, Doğukan Bilir adlı bir başka genci durdurduğu, bir polis ve eli meşe odunlu bir siville beraber vurduğu görülüyordu. Bal ayrıca, Korkmaz’ın dövüldüğü Harman Ekmek Fırını önünde bekleyenler arasındaydı. Bal için savcılığa sunulan dilekçede, ‘maktulün sokağa girişinde maktulle birlikte giren şahısları darp ettiği açık şekilde görülen Bal’ın ifadesinin alınması ve polis olduğu göz önüne alınıp delilleri karartma ihtimali’ nedeniyle tutuklanması istendi. Ancak delillere rağmen Bal’ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmazken 20 Kasım’daki duruşmaya tanık olarak davet edildiği ortaya çıktı.

Bu arada Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi , emniyete yazdığı yazıda, duruşma için bir gün önceden geniş tedbir istedi.

Adalet Nöbeti bile tek tek fişlenmiş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ali İsmail Korkmaz davasının bir başka şehre gönderilmesini talep etmişti. Gerekçe olarak da, Korkmaz’ın ölümünden sonra Eskişehir Adliyesi önünde yapılan ‘Adalet Nöbeti’ eylemini ve şehirdeki ‘Adalet Yürüyüşü’nü göstermişti. Dava dosyasına ulaşan yazıya, eylem resimlerinin de eklendiği anlaşıldı. Radikal, valilik tarafından yazılan bu yazının ekindeki fotoğraflara ulaştı. ‘Adalet Nöbetinden Görüntüler’ başlığı altında bir grup öğrencinin adliye önünde yaptığı oturma eylemlerine yer veriliyor. Bir fotoğrafta gençlerin tek tek oklarla işaretlendiği görülüyor.