'O belge MİT'in değil ama MİT'ten!'

Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, geçtiğimiz günlerde sızdırılan ve "Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi talimatı" olduğu öne sürülen belgenin MİT'e ait olmadığını ancak bir MİT çalışanı tarafından oluşturulduğunu yazdı.

cumhuriyet.com.tr

Murat Çelik, bugün kaleme aldığı yazısında iki önemli konuyu duyurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Subayevleri'ndeki özel konutunun altında yer alan ofisinde bulunan dinleme cihazının kimin tarafından yerleştirildiğinin tespit edildiğini yazan Çelik, bu kişinin önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağını yazdı.

Çelik yazısının devamında da "Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi talimatı" olduğu ve MİT'e ait olduğu öne sürülen belgeye değindi.

Çelik'in yazısındaki söz konusu bölüm şöyle:

Belge MİT’in değil ama MİT’ten

Kısa bir süre önce “MİT belgesi” diye yayınlanan ve “Paris’te 3 PKK’lının öldürülmesi talimatı” olduğu öne sürülen yazıyı üreten ve medyaya sızdıran kişi belirlendi.

Ankara’da son günlerde sıklıkla seslendirilen ve artık güvenilir kaynakların da teyit ettiği gelişmelerden ikincisi ise bu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın kuruma ait resmi bir yazışma olmadığını açıkladığı o belgeyi oluşturan ve bir gazeteciye veren kişinin ‘içeriden’ olduğu tespit edildi. Söz konusu kişinin bir MİT çalışanı olduğu, hakkındaki kurum içi soruşturmanın devam ettiği ve bu istihbarat elemanının soruşturmanın sonuna dek görevinden alındığı bilgisi teyitli.

Yetkililer, bu noktada 2 ayrı suç unsurunun bulunduğu görüşünde. Hem “sahte belge üretmek” hem de sahte de olsa “Teşkilat bünyesinden dışarıya belge sızdırmak”.

Yakında tamamlanması beklenen soruşturmanın sonuçlarının da yukarıda yer alan ilk gelişme (Başbakan’ın konutundaki çalışma odasında bulunan böcek konusu) gibi kamuoyu ile paylaşılacağı söyleniyor.