Mustafa Öz: 3 çocuk çağrısı manasız (02.11.2013)

Dünyaca ünlü cerrah Mehmet Öz’ün kendisi gibi kalp cerrahı olan babası Prof. Dr. Mustafa Öz, Başbakan Erdoğan’ın ’En az 3 çocuk’ çağrısı için ’manasız bir konuşma’ dedi.

cumhuriyet.com.tr

Hakan Çelik'in CNN Türk ekranlarında ilk kez ekrana gelen hafta sonu programı 'Hafta Sonu Keyfi'nin konuğu Prof. Dr. Mehmet Öz'ün kalp cerrahı babası Prof. Dr. Mustafa öz oldu.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

MANASIZ BİR KONUŞMA

Türkiye'deki ve ABD'deki sağlık hizmetleri ile ilgili çeşitli sorulara yanıt veren Prof. Mustafa Öz, Hakan Çelik'in Başbakan'ın 'çok çocuk çağrısını nasıl karşılıyorsunuz' sorusu üzerine "Şimdi koca bir laf edeceğim. Bu manasız bir konuşma. Çocuk yapmak bir çok faktörle alakalıdır. Ailenin durumu, maddi durum gibi. Bir anne haftanın 5-6 günü çalışıyorsa nasıl yapacak. Bu çocuklara kim bakacak. Bu işi tamamen devlet peojesi haline getirmek de çok saçma" dedi .

GERİ KALMIŞ ÜLKELER

Hakan Çelik'in "Ama dünyada da bunu devlet politikası haline getiren ülkeler yok mu? Çocuk teşvikleri veriliyor, nüfus artışını arttırmak için" demesi üzerine Prof. Öz, "Benim bildiğim kadarıyla Batı ülkelerinde böyle bir gayret yok. Bu biraz geri kalmış ve bazı Afrika ülkelerinde vardır. Bizim 76 milyonluk ülkemizde böyle bir şeye ihtiyaç yok. Nüfus ne kadar geriledi. 7.5 milyar nüfusun ortadan kalkması söz konusu değil" dedi.

SÜNNET BENCE YARARLI, MEHMET'İ KENDİM SÜNNET ETTİM

Prof. Dr. Mustafa Öz, Batı'daki sünnet tartışmaları hakkında ise "Benim kişisel kanaatime göre sünnet yararlı. Ancak daha çok cinsel fonksiyonla ilgili bir durum. Ben Mehmet'in sünnetini bir cerrahlabirlikte kendim yaptım" dedi.