Modiri Ensemble konseri Avusturya Kültür'de

Beste Tıknaz Modiri (Viyola), Laçin Modiri, (Tenor ), Melin Molla (Piyano)’dan oluşan Modiri Ensemble bu akşam Yeniköy'deki, Avusturya Kültür Ofisi'nin görkemli salonunda konser verecekler.

cumhuriyet.com.tr

Topluluk konserde: Schubert, Schumann, Brahms, Lehar, Busch’un eserlerini seslendirecekler.

Girişin ücretsiz lduğu konser saat 20.00’de başlayacak.

Doç.Beste Tıknaz Modiri

Beste Tıknaz Modiri1982 yılında İstanbul’da doğdu. 7 yaşında Ani İnci ile viyola öğrenimine başladı. Lisans bölümünün iki sene üst üste en başarılı öğrencisi seçilip İstanbul Üniversitesi tarafından bursa layık görülen Tıknaz Modiri; 2002 yılında lisans, 2004 yılında yüksek lisans bölümünden mezun oldu.

2006-2008 yılları arasında Boston Konservatuar`ında (The Boston Conservatory) tam burslu olarak ve “President Award” ödülünü alarak; Graduate Performance Diploma (GPD) Bölümünü başarı ile bitirdi. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Sanatta Yeterlik programını bitirdi ve 2012 yılında Doçentlik ünvanına hak kazandı.

Sanatçının pek çok Ulusal ve Uluslararası Yarışmada ödülleri vardır; ICMEC Yarışması (Altın Madalya, Carnegie Hall, NY), BO. CO. String Idol, MTNA Young Concert Artists State ve Eastern Yarışmaları, BO. CO. Konçerto Yarışması, 9 Eylül Üniversitesi Ulusal Viyola Yarışması bunlardan en önemlileridir.

Tıknaz Modiri, yurtiçinde yaptığı konserlerin yanı sıra, yurtdışında Almanya, İtalya, Belçika, Hindistan, Japonya, Azerbaycan, Ermenistan, Amerika, Porto Riko gibi ülkelerde de resitaller vermekte ve solist olarak orkestralar önünde yer almaktadır. CRR, AKM, İtalyan Kültür Merkezi, İş Sanat, İzmir Sanat gibi Türkiye’nin önde gelen salonlarında yer aldığı gibi; Boston Symphony Hall, Harvard Sanders Tiyatrosu, Bonn Beethoven Halle, Berlin Konzerthaus, Carnegie Hall (NY), Queen Elizabeth HALL (Brüksel), Ungaku Do (Japonya) gibi uluslararası salonlarda da yer almıştır.

Aktif olarak Oda müziği konserleri veren sanatçı; bu konuda ulusal ve uluslararası otoriteler ile çalışmalar yapmıştır. Kibele Quartet, Sospiro Quartet, Winsor Music Quartet’leri ile uzun soluklu olarak çalışmış, uluslararası arenalarda konserler vermiştir. Beste Tıknaz halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı`nda Doçent olarak görev yapmanın yanı sıra Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Viyola Grup Şefi ve Borusan Virtüözleri üyesidir.

Boston’da gerçekleşen “International Youth and Muse” ve ‘Point Counterpoint’ ile  Japonya’da gerçekleştirilen “International Chichibu” Festivallerinde hocalık yapmaktadır. “Beste Tıknaz ve Barış Yıldızları” adı ile başlattığı program ile konserler vermektedir.

Laçin Modiri               

Tenor Laçin Modiri İlkokul çağında piyano ile başladığı müzik eğitimine İzmir Güzel Sanatlar Lisesi´nde devam etti.

2002 yılında girdiği Marmara Üniversitesi´nde 2006 yılında şan bölümüne geçerek Kevork Tavityan ile opera eğitimine başladı. 2007 yılında Amsterdam Konservatuar´ına David Wilson-Johnson’ın öğrencisi olarak girdi. Aynı dönemde Hollanda Devlet Radyosu korosu ve Hollanda Operası´nda çalıştı.

Wilson-Johnson’ın yansıra H. Meens, A. Oliver ve D. O’Neill gibi tenorlarla çalıştı. D.Wilson-Johnson, D. O. Norris ve M. Freni’nin ustalık sınıflarına katıldı. Jaap van Zweden, Harmut Haenchen ve Carlo Rizzi gibi şefler ile çalıştı. Wilson-Johnson ile Stravinsky'nin Pulcinella'sını solist olarak söyledi.

Hollanda'daki RTV N-H 'daki 'Opera Pietje' programında canlı yayında konser verdi. Utrecht Vredenburg ve Concertgebouw yanı sıra İstanbul AKM ve Lütfi Kırdar gibi salonlarda söyledi.

2010´da Hollanda'nın Den Haag kentinde düzenlenen Festival Classique’de, 2011´de Amerika’nın Boston Kentinde Youth & Muse ve Apple Hill, 2012´de ise Pera Uluslararası Müzik Festivali ve Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ile Japonya'daki Uluslararası Chichibu Müzik Festivalleri´ne konuk solist olarak davet edildi ve ustalık sınıfları düzenledi.

Hollanda’da Opera Per Tutti konserler serisine Solist olarak davet edilmektedir. Eşi Beste Tıknaz Modiri ile kurdukları Modiri Ensemble ile konserler vermektedir. Çalışmalarını halen Prof. Güzin Gürel ile sürdürmekte ve İ.T.Ü TMDK’daki Öğretim görevliliğinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı solo konserlerine de devam etmektedir.

Doç. Melin Molla

Bulgaristan Silistre’de doğan Doçent Melin Molla, müzik ve piyano çalışmalarına yedi yaşında Silistre Müzik Okulu’nda başladı.1985 yılında çok başarılı bir sınav vererek Ruse Müzik Lisesi’ne girdi. Burada Prof. Emilia Kostova’nın öğrencisi oldu. Aynı zamanda Sofya Müzik Akademisi Piyano Profesörlerinden Lüba Entcheva ve Dora Lazarova ile çalıştı. Okulunu üstün derece ile bitirerek mezun oldu. 1991 yılında Türkiye’ye yerleştikten sonra çalışmalarına İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı´nda Hülya Ardıç ile devam etti. 1994’de lisans, 1997’de yüksek lisans, 2002’de de Sanatta Yeterlik ( Sanat Doktorası) diplomalarını alarak okuldan pekiyi derece ile mezun oldu. 1997 yılında ustalık sınıfına katılarak tanıdığı alman piyanist Rolf Plagge’nin daveti üzerine Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’ne piyano sınıfına girerek öğrencisi olmaya hak kazandı. Burada konser piyanistliği ve piyano pedagojisi dallarında öğrenim gördü, yorumculuğunu geliştirdi. Hüseyin Sermet, Alexander Jenner, Peter Lang, Wolfgang Manz gibi ünlü yorumcuların verdiği ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Eğitimi boyunca başarılarından dolayı birçok vakıftan burs kazanma şansını elde ederek, 2001 yılında da Mozarteum Akademisi´nde gösterdiği üstün performansından dolayı Avusturya Hükümeti Başarı Bursu’na layık görüldü.

Bulgaristan, Avusturya, Almanya, Kıbrıs ve Türkiye’de genç yaştan başlayarak birçok resital ve oda müziği konserleri veren Doçent Melin Molla, ayrıca 25.İstanbul Müzik Festivali´nde Genç Yetenekler Dizisi çerçevesinde konser vermiş, 1994 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nca düzenlenen Bülent Tarcan Piyano Yarışması´nda Birincilik kazanmıştır.

Kariyerine çok yönlü konserler vererek devam eden sanatçı, ayrıca  Wielfried Tachezi, Rugierro Ricci, İgor Oistrach, Emmanuel Pahud, Siegfried Führlinger , Michel Lethiec, Mincho Minchev  gibi ünlü müzisyenlerin verdiği ustalık sınıflarının korrepetitörlüğünü yapmıştır.

 2004 yılında yurda dönen sanatçı, 2004-2009 yılları arasında Mimar Sinan GSÜ Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı’nda “Piyano”, “Oda Müziği” ve “Piyano Pedagojisine Giriş” dersleri vermiştir. 2007 yılında “Doçent”  ünvanını kazanmış, halen İTÜ Devlet Konservatuarı´nda Piyano Öğretim Üyesi görevini sürdürmektedir.