MHP'ye kanlı saldırıda biri çocuk dört kişi gözaltında

Esenyurt'taki MHP seçim bürosuna düzenlenen ve partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız'ın hayatını kaybettiği kanlı saldırı ile ilgili biri çocuk dört kişi gözaltına alındı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise yaptığı yazılı açıklamada, "Zorluklara hukuk sınırlarından taşmadan karşı koyacağız" ifadelerini kullandı.

cumhuriyet.com.tr

MHP'nin İstanbul Esenyurt'taki seçim irtibat bürosu önünde dün akşam saatlerinde olaylar çıktı. Seçim irtibat bürosu önünde bekleyen MHP'liler ile karşıt görüşlü olduğu ifade edilen bir grup arasında çıkan olaylarda taş, sopa ve silah kullanıldı. Olayda, partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız hayatını kaybetti.

MHP'YE KANLI BASKIN: 1 ÖLÜ

Nedeni ve kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz kesin olarak belirlenemeyen saldırıda, biri çocuk dört kişi gözaltına alındı.

BAHÇELİ: HUKUK SINIRLARINI AŞMADAN KARŞI KOYACAĞIZ

Esenyurt'ta gergin anların yaşanmasına neden olan olayla ilgili olarak MHP lideri Devlet Bahçeli'den yazılı bir açıklama geldi. "Ananas fantezisiyle oyalanan AKP, Türkiye'yi teröristlere terk etti" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin düşürülmeye çalışıldığı uçurumun farkında ve şuurundadır. Efendilerinden ihale ve emir alan terör maşalarının niyetlerini de çok iyi görmekte ve anlamaktadır. Teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız. AKP-PKK oyununu bozmak, suçlulardan hesap sormak için sabrımızı nimet gibi görüp, metanetimizi ihsan gibi değerlendirip zorluklara hukuk sınırlarından taşmadan karşı koyacağız" dedi.

BAHÇELİ'NİN YAZILI AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

(Esenyurt'taki saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız, geçtiğimiz hafta MHP lideri Devlet Bahçeli'nin programını takip ederken çekilen fotoğrafı...)