MHP'den kayyum açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerine "kayyum atanacağına" yönelik iddiaya ilişkin açıklama yaptı.

cumhuriyet.com.tr

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'yi karıştırmak için ortaya atılan bu uydurma ve düzmece iddiayı gündeme taşıyanlar, Anayasa ve rejim değişikliği hesapları peşindeki iktidar çevrelerinde kurgulanıp sahnelenen siyasi oyunlara alet olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 14 Kasım'daki MYK toplantısında partiyi kayyuma götüreceğini söylediğine" dair iddiaların olduğuna işaret etti.

Toplantıda Bahçeli'nin, kayyum atama meselesi hakkında dile getirdiği hususların saptırılarak medyaya yansıtıldığını savunan Yalçın, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli, 14 Kasım günkü MYK toplantısında, 2002 yılından beri MHP'siz bir Meclis için çaba gösterildiğini vurgulayarak, 2004 yılında yaşanan 'kayyum' olayını anlatmıştır. Genel Başkanımız Bahçeli, 2002 seçimleri sonrasında MHP'nin içini karıştırmak için bugün olduğu gibi kongre taleplerinin gündeme getirildiğini, toplanan imzalara rağmen sonuç alınamayınca muhaliflerin konuyu mahkemeye taşıyarak MHP'nin yönetiminin kayyuma devredilmesi kararı çıkarttırdığını hatırlatmıştır. O dönemde kayyum rezaletine imza atanlar gibi bugün de benzer girişimlerin ortaya çıkabileceğini belirten Sayın Bahçeli, parti yönetimini bu konuda uyarmıştır.

MHP Lideri Sayın Bahçeli'nin sözleri, aynı girişimi denemeyi düşleyenler ve onları kullananlar tarafından bilerek çarpıtılmaktadır. MHP'yi karıştırmak için ortaya atılan bu uydurma ve düzmece iddiayı gündeme taşıyanlar, Anayasa ve rejim değişikliği hesapları peşindeki iktidar çevrelerinde kurgulanıp sahnelenen siyasi oyunlara alet olmaktadır."

Bazı köşe yazarları ve yorumcuların Bahçeli'nin partiyi tapulu malı gibi gördüğünü, bazılarının da partide demokrasi, hukuk ve adalet olmadığını öne sürdüğünü aktaran Yalçın, "Sayın Bahçeli'yi demokrat olmamakla, partiyi tapulu malı gibi görmekle suçlamak; sonra da delegelerin oylarıyla ülkücü iradenin tecelli etmesine 'genel başkanın genel başkanlığını perçinlemek' diyebilmek, aklıselimi, adaleti ve parlamenter demokrasiyi tek parti sultasına ipotek etmektir" ifadesini kullandı.

Yalçın, MHP düşmanlığı üzerinden ülkücü delegelerin iradesine ipotek konulmasının mümkün olmadığını vurguladı.

MHP'nin tüzüğünün başkanlık heveslerinin değil, parlamenter demokrasi sevgisinin ürünü olduğunu vurgulayan Yalçın, tüzüğün gökten zembille inmediğini, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de parti tüzüğüne göre hareket ettiğini kaydetti.