MHP’de Oktay Vural sıkıntısı
MH P’de kriz derinleşiyor. Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, “MHP’nin kurultayı 18 Mart 2018’dir” başlıklı bildiriye imza atmadığı ve genel merkezle ipleri kopardığı öne sürülüyor.
SELDA GÜNEYSUMHP’de mahkemeden alınan “kurultay sürecine ihtiyati tedbir” kararının ardından saflar arasındaki kriz derinleşiyor. Mahkeme kararlarının ardından “partiyi olağanüstü kurultaya çağıran” Balıkesir milletvekili İsmail Ok’un ardından partinin en etkin isimlerinden olan Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın da genel merkezle “ipleri kopardığı” belirtiliyor. Vural’ın ipleri kopardığının en büyük kanıtının ise önceki gün resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamalar olduğu belirtiliyor. Olayın perde arkasında ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “bu süreçte Meclis grubunun desteğini arkasına almak ve partide kimin hangi safta yer aldığını öğrenmek amacıyla” hazırlattığı ileri sürülen “MHP’nin kurultayı 18 Mart 2018’dir” başlıklı bildiri olduğu iddia ediliyor.
Deklarasyon için Bahçeli’nin Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’e yetki verdiği ancak Vural’ın “deklarasyona imza atmak istememesi sonucu Çetin’le de tartıştığı” iddia edilirken deklarasyonu millitvetillerindan sadece Ok ve Vural’ın imza atmadığı ifade ediliyor. Bahçeli’nin deklarasyona imza atmayan milletvekilleri için “ihraç sinyallerini verdiği” de iddia ediliyor.
Ne diyorsam o
Cumhuriyet’in ulaştığı Vural ise “Muhaliflerin safına mı geçiyorsunuz” sorusuna “Açıklamamda ne diyorsam o, benzer açıklamalar yapmıştım” demekle yetindi. Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantılarında da basının “Kurultay süreci ne olacak” şeklindeki sorularına hep “O parti içi bir meseledir” yanıtını vermişti. Parti kulislerinde de Vural’ın yoluna “Akşener ile devam edeceği” konuşulurken “Bana destek verenlerin sayısını açıklarsam genel merkez uyuyamaz” diyen Akşener’in “Vural ve bazı milletvekillerini ikna edeceğine işaret ettiği” ileri sürülüyor. Vural’ın bugünkü grup toplantısına katılıp katılmayacağı da merak konusu. Vural’ın toplantıya katılmasının Bahçeli’ye destek olarak yorumlanabileceği belirtiliyor. Muhalifler ise 20’ye yakın vekilin mahkeme süreçlerinin ardından kendi yanlarında yer alacağını savunuyor.