Metrobüs kavgasında can kaybı

Bahçelievler’de metrobüsün ’duracak’ düğmesine basıp basmama konusunda bir sivil polis ile iki kişi arasında kavga çıktı. Kavga sırasında ağır yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

cumhuriyet.com.tr
 
Yaşanan arbedede polisin silahını almak isteyen biri yanlışlıkla arkadaşını vurdu. Yaşanan olayda biri polis memuru iki kişi yaralandı.
Olay saat 02:00 sıralarında Şirinevler metrobüs durağında meydana geldi. İddiaya göre metrobüste yolculuk yapan iki kişi ile bir sivil polis arasında metrobüsün 'duracak' düğmesine basıp basmama konusunda tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Biri polis 3 kişi metrobüsten inerek durakta tartışmaya devam etti. Polis kavganın büyümesi üzerine havaya ateş açtı. Bu sırada polisin silahını almak isteyen bir kişi ile polis arasında yaşanan boğuşmada polisin silahını almak isteyen şahıslardan biri yanlışlıkla arkadaşını vurdu. Polis memuru hafif, vurulan vatandaş ise ağır yaralandı.
Ancak ağır yaralanan 21 yaşındaki Cenk Ocak, kaldırıldığı hastanede vefat etti. Olayla ilgili olarak polis memuru Samet E. ve Uğur G. gözaltına alınarak, emniyete getirildi.
 
Emniyette sorgulanan polis memuru Samet E'nin ifadesi şöyle: "Kız arkadaşımla Mecidiyeköy'den metrobüse bindik. Bahçelievler durağında yoğunluk nedeniyle kız arkadaşım indi, ben inemedim. Bu duruma gülen ve benle dalga geçen iki kişiyle tartışma yaşadım. Şirinevler durağına gelince ben de indim, kız arkadaşımın indiği durağa geri dönmek için... Bu sırada tartıştığım kişiler de peşimden indi ve devam eden tartışma kavgaya dönüştü. Şüpheliler ellerindeki demir takım çantasıyla bana vurdu, beni darp etti. Ben kaçmaya çalışırken havaya bir el ateş ettim, daha sonra başka bir metrobüse binmek isterken silahımı yere düşürdüm. Yere düşen silahımı Uğur G. alarak, kaçmaya başladı. Ben şüphelinin peşinden koşarak yetiştim ve tekrar arbede yaşadığımız sırada silah bir el ateş aldı. Silahtan çıkan mermi bu sırada Cenk Ocak'a isabet etti."
 
Olayın görgü tanığı Mehmet Ak, "Biz metrobüste yolculuk yapıyorduk. Bir anda bir tartışma oldu. Memur havaya ateş etmiş bir yan bakma yüzünden sanırım. Daha sonra memur kendini korumak için başka bir metrobüse binmiş. Diğer vatandaşlarda memura saldırarak yaraladı. Kavga eden şahıs sonra polisin belindeki silahı aldı. Sonra da yanındaki abisini vurdu" dedi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.